Her er de bedste specialøl til julefrokosten

Sponseret indhold

15/11/22 | 09:28

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Lige om hjørnet er der julefrokost. Og det betyder selvfølgelig god mad og god øl. Det er klar, at juleøl er en sikker vinder, men vi her samlet en række bud på, hvordan du ellers vælger specialøl til julefrokosten.

Pilsneren til sild og lune retter

De marinerede sild i den syrlige lage er klassikeren på bordet. Pilsneren er altid god til sådan en ret, men det skal være en særlig en af slagsen. Her skal du vælge en øl, hvor kulsyren ikke er for kraftig, fordi det giver marinaden for lidt spil. Derfor passer en blød, afrundet og maltet øl godt til det, så det kan gå ind og supplere den krydrede lage.

Denne øltype passer også godt til en velbagt leverpostej eller eller til stegeretterne.

IPA eller Pale Ale til karrysild med æg og rullepølse

Til karrysild med æg eller rullepølse egner de friskere øl som IPA eller Pale Ale sig langt bedre. I øllene skal der være godt med humle, der er klar og frisk, så den leger med den fede lage. Faktisk skal det helst være en pikant øl med masser af smag. Og for at være helt bramfri, så må det godt være en øl med masser af alkohol.

Brun øl til osten

Når osten kommer på bordet inviterer den til til en lidt anden type øl. Her anbefales det at servere en porter eller en stout til de almindelige skæreoste.

Bliver der serveret stærke bløde skimmelost som fx blåskimmel og gorgonzola, så kan du også sagtens vælge en porter eller en stout. I dette tilfælder er det også en mulighed at vælge de lidt sødere af slagsen som en barley wine, der har smagsnoter af mørke stenfrugter, bær, sherry og karamel.

Dessertøllen

Til dessert kommer ris à l'amande på bordet. Den er cremet, sød og nøddeagtigt. Og selvfølgelig er klassisskeren den søde øl. Men alternativt så er det en god idé med en stærkere brun øl fx brown ale.

Der er derfor masser af muligheder for at vælge øl til din julefrokost. Og har du selv lyst til at gå på opdagelse, så har Beer Me et hav af forskellige øl til enhver smag.