Gør din bolig klar til efteråret og vinteren

Sponseret indhold

19/10/22 | 06:18

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

De første blade er begyndt at falde af træerne, og efterårsfarverne er begyndt at komme frem. Det betyder samtidig også, at vi skal til at være mere indenfor, og at vores bolig skal være klar til efteråret, og ikke mindst vinteren der venter om to måneders tid.

De praktiske foranstaltninger på boligen

Om vinteren bliver vores bolig udsat for koldt vejr, som godt kan skade boligen, hvis du ikke har sikret om din bolig er klar. Samtidig handler det også om, at sørge for at du ikke kommer til at fryse om vinteren. Du kan derfor med fordel tjekke om på om følgende ting er i orden på din bolig:

Tagrenderne. Når det begynder at regne meget om efteråret, er det vigtigt at dine tagrender er klar til de store vandmængder. Tagrenderne skal tømmes for blade engang i mellem, for at de ikke stopper til, og det er en god idé at tømme dine tagrender en ekstra gang om efteråret, hvor der falder mange blade ned i tagrenden.

Facaden på huset. Det er vigtigt at der ikke er skader på facaden på dit hus, da det på længere sigt kan have store konsekvenser. Du kan derfor prøve at tjekke om der er revner eller andet på din facade, så du har mulighed for at få det ordnet inden det bliver en større skade.

Isoleringen. For at du kan holde varmen om vinteren, er det afgørende at din isolering er i top, og det er derfor en god idé at tjekke op på din isolering.

De tre vi har nævnt her, kan dog godt være svært altid at tjekke op på selv, men du kan altid få hjælp hos en håndværker eller en murer til at tjekke op på din bolig, hvis du har mistanke om, at der er noget galt.

Indretning til hygge

Når alle de praktisk ting på boligen er i orden, er næste skridt, at gøre indretningen af din bolig klar til at hygge indenfor. Når det er efterår og vinter er det hyggetid for os danskere, og hvis du er er pensionist og er meget derhjemme, er det endnu vigtigere at der er klar til at være inde, på de regnvejrsdage, hvor det ikke er vejr til at være udenfor.

De vigtigste møbler til efteråret og vinteren, er nogle gode møbler til at sidde i. Du kan derfor overveje, om det er tid til en ny sofa eller et par nye spisebordsstole. Du kan også investere i et godt tæppe, som du kan sidde under på de kolde dage.

Når du har gjort boligen klar til indendørs hygge, er der gode muligheder for at invitere familien på besøg til efterårshygge. Du kan fx invitere børnebørnene over til at lave hjemmelavede nisser. Selvom der er et par måneder til december endnu, kan i sagtens tyvstarte lidt på julepynten.

Frisk køkkenet op

Når du er i gang med indretningen, kan du også friske dit køkken lidt op. Efteråret og vinteren er det perfekte tidspunkt til at bage gode kager og prøve nye opskrifter af. Og hvis du har lidt nyt køkkenudstyr bliver det endnu sjovere at bruge ekstra tid i køkkenet.

Du kan købe en ny gryde, så du er klar til at lave lækre supper til vintermåneder, eller en god elkedel til at lave varme drikke. Hvis du, som rigtig mange andre, helst skal have en kop kaffe eller to om dagen, kan du købe en kaffekværn. Med en kaffekværn kan du selv kværne dine kaffebønner, og lave en mere smagfuld kaffe.

Med de tre råd her, bliver din bolig klar til det kolde halvår, og dermed bliver du også klar til at bruge lidt ekstra tid indenfor.