Disse kosttilskud skal du tage når alderen trykker: Vind 1000 kroner

Sponseret indhold

12/4/22 | 18:06

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

I takt man at man bliver ældre, forøges risikoen for en lang række af livsstilssygdomme og immunforsvaret svækkes. Det betyder, at det for pensionister er særlig vigtigt at opretholde det korrekte indtag af vitaminer, mineraler og andre nødvendige tilskud til kroppens funktion. Derfor skal man tage de rette kosttilskud, men ved du, hvad du skal tage?

TAG TESTEN HER

Tag ApoPros kosttilbudsquiz og bliv klogere på kosttilskud. Det kan sikre, at du får de nødvendige vitaminer og mineraler.

Du deltager samtidige i konkurrencen om et af tre gavekort på 1000,- kr. til valgfri kosttilbud på apopro.dk* og du tilmelder dig samtidig ApoPros nyhedsbrev.

*Gavekortet gælder ikke recept- og håndskøbsmedicin, samt modermælkserstatning og medicinsk udstyr.

Fiskeolie

Fiskeolie (også kendt som omega 3) har mange sundhedsfremmende egenskaber. Omega 3 dækker over essentielle fedtsyrer, der normalvis tilføres gennem kosten og findes i fedtholdige fiskearter. Den gennemsnitlige dansker spiser dog langt fra nok fisk til at dække behovet for omega 3, hvorfor det for mange personer er en klar fordel at få tilført essentielle fedtsyrer gennem kosttilskud.

Omega 3 har som udgangspunkt den fordel, at de essentielle fedtsyrer fungerer som et smøremiddel til muskler og led. Den største fordel som følge af disse fedtsyrer, er altså en reduktion i risikoen for blandt andet ledgigt og generelt slidte led. Dertil kommer, at mange også oplever en reduktion af muskelømhed i forbindelse med træning og generelt færre skader i forbindelse med en aktiv livsstil. Det er altid anbefalelsesværdigt at få tilført essentielle fedtsyrer gennem kosten, men omega 3 kosttilskud er et fint supplement, hvis du ved, at du ikke spiser nok fedt fra fisk. Dette gælder ikke kun for pensionister, men i lige så høj grad yngre personer. 

Vitaminer og mineraler

Ældre personer har som udgangspunkt et svækket immunsystem sammenlignet med yngre personer. Derfor er det ekstra vigtigt, at kroppen ikke også går på kompromis med kosten. Det er altså essentielt, at kroppen får tilført det brændstof som sikrer, at den fungerer i sin bedste tilstand. Her spiller vitaminer og mineraler en stor rolle, hvor mangel på disse kan udsætte kroppen for unødvendig svækkelse.

Undersøgelser viser, at en tredjedel af alle voksne danskere indtager for lidt D-vitamin. D-vitamin optages primært gennem solens stråler, men i vinterperioden kan det for mange være nødvendigt at få tilført vitaminet gennem kosten. Det kan derfor være en fordel at sætte sig ind i, fra hvilke fødevarer de forskellige vitaminer stammer og derigennem vurderer om man rent faktisk får tilført nok til, at kroppen fungerer optimalt. Mange ældre har behov for tilskud af både vitaminer og mineraler, såsom jern, zink og lignende.

Aktiv livsstil og sund kost

Det vigtigste for at styrke immunforsvaret og reducerer risikoen for alvorlige sygdomme, er at fastholde en aktiv livsstil i kombination med en sund og varieret kost. Det er lige så vigtigt at gå en daglig tur for at holde blodomløbet i gang som det er at få sit daglige vitamintilskud. Det ene udelukker altså ikke det andet og der bør føres en sund kombination af både motion, kost og kosttilskud.

Denne artikel er sponsoreret