Disse 3 rødvine er gode til en kold aften

Sponseret indhold

23/10/22 | 16:01

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Maria K.

Det bliver koldere og mørkere udenfor. Men efterår og vinter har også en masse godt at byde på. Det bliver blandt andet tid for gode, tunge aftenretter og for et glas god rødvin. Vi giver dig her tre gode bud på godt rødvins-selskab til en kold aften.

Med efterår og vinter følger mørkere farver, varmere tøj og kraftigere, tungere madretter. Hertil passer et glas rødvin perfekt ind med sin kraftige smag. Det er en måde at forsøde tilværelsen på og en dejlig måde at imødegå de de kolde aftener. Et glas godt, velskænket rødvin.

Det næsten give en varm følelse i kroppen, når en mundfuld rødvin møder en halvkold efterårskrop. 

Men vinmarkedet kan være en svært at finde rundt i. Men i artiklen her serverer vi 3 gode flasker rødvin for dig, som du kan lune dig på en kold aften.

Robert Mondavi Private Selection Zinfandel 2019

Vinen her er på Zinfandel druen. En populære drue blandt danskere, og en drue der passer perfekt til en kold aften, da den er kendt for sin kraftfuldhed og intensitet. 

De samme tillægsord kan også bruge om Robert Mondavi vinen her. 

Vinen er fra den californiske centralkyst, hvor den har de ultimative vækstbetingelser for at skabe en vin som denne. I sidste ende giver det en vin, der har tunge smagsnoter af blandt andet blomme, eg og røde kirsebær. Sidstnævnte, de røde kirsebær kan også bruges til at beskrive af vinens smukke farve.

Køb vinen her.

Château Val de Bridoire Bordeaux 2021

Her er en fransk velsmagende rødvin. Den er skabt på en spændende druekombination af Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc. Det er en kombination, der giver en letdrikkelig rødvin, der er velegnet til mad især til retter med vildt, som også passer perfekt til en kold aften.

Vinen er fra Bordeaux - et af frankrigs mest prestigefyldte områder. Den har smagsnoter af eg og en frugtig duft af vanilje, kirsebær og hindbær. Den har en intens rødlig farve, og så er det en vin der både smags- og prismæssigt er vellidt af de fleste.

Køb vinen her.

Torcicoda Primitivo Tormaresca Antinori 2019

Her er endnu en kraftfuld rødvin, og hvor vi tidligere har præsenteret en vin på Zinfandel-druen, er vinen her fra dennes tvilling, Primitivo. Druerne er identiske, men Primitivodruen her er modnet og plukket i den italienske by Salento.

Vinen her har en ØØ duft af røde bær, og smagsnoter af blomme, eg og røde kirsebær. Det er identisk med Zinfandel-vinen, men vinen her har en højere alkoholprocent og så er den et resultat af 26 generationers vinhistorie, der kan sporet helt tilbage til 1385. Med vinen her kan du nyde smagen af godt håndværk og få varmen på en kold aften.

Køb vinen her.

Til glasset, til smagsløgene og til de kolde aftner

Vi har nu været i Californien, Italien og Frankrig. De 3 vine, vi har præsenteret, gør sig ganske udmærket som et glas blot til nydelse en kold aften, men fælles for dem er også, at de vil komplimentere alverdens tunge simreretter og være godt selskab for smagsløgene.