De fire bedste og mest ideelle biler til din pensionsalder

Sponseret indhold

08/01/2024

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Skrevet af Martin Hansen

Flere tusinde danskere rammer hvert år pensionsalderen. Nogle vælger at fortsætte deres arbejdsliv, hvis det er muligt, mens andre vælger at gå på en tiltrængt pension. Selvom livet som pensionist ofte er mindre aktivt, end når man er på arbejdsmarkedet, så er der stadig masser af aktiviteter, der kan kræve ens deltagelse eller opmærksomhed.

Som pensionist er det derfor ofte en fordel at råde over en bil. Især hvis man fortsat bor i sit eget hjem og hvis dette hjem ligger mere eller mindre afsides i forhold til venner, familie og aktiviteter.

Valget af bil som pensionist vil dog afhænge af langt flere ting end blot om man har travlt. Økonomi spiller en væsentlig rolle i valg af bil, ligesom det også er afgørende om man bor på landet eller i byen eller om der skal køres langt eller meget bykørsel.

Alt efter dine behov og præferencer tager vi her et kig på fire af de bedste biler, som vil være ideelle til den danske folkepensionist i det nye år.

Dacia Duster 2024

Den rumænske bilfabrikant Automobile Dacia tog det danske og europæiske bilmarked med storm, da man i 2014 introducerede sin nyeste Dacia-model, Dacia Duster. Den rumænske fabrikant havde aldrig tidligere kastet sig ud i en produktion af moderne firehjulstrækkere, men med Duster-modellen gjorde man forsøget. Og med stor succes.

Dacia Duster er igennem de seneste 10 år blevet videreudviklet og fremstår i dag i en 2024 model med den nyeste teknologi med sublim interaktion i realtid via kørecomputer samt et ekstra stærkt karosseri, der trækker på alle fire hjul.

Dacia Duster leverer komfort og køreglæde, men vil især være en ideel bil for pensionister, der bor på landet og som oftest kører på landeveje og i mere kuperet terræn. Duster kan dog også snildt benyttes som bybil, da den leverer samme kørekomfort som en klassisk stationcar.

Den benzindrevne Dacia Duster kører op til 17 km på literen, mens dieselversionen kører op til 22 km på literen. Bilen har et rummeligt bagagerum, hvilket er ideelt, hvis du har en familie, der ofte tager med på tur.

Det største plus ved Dacia Duster er dog prisen. Man får meget bil for meget få penge.

Toyota Prius

Med bare lidt kendskab til biler, vil navnet Toyota Prius uden tvivl ringe en klokke. Den første Prius model fra den japanske bilfabrikant så nemlig dagens lys første gang i 1997, mens enhver nuværende nylig dansk pensionist stadig var forholdsvis ung.

Prius var den første hybridbil på verdensmarkedet og er derfor en ægte pioner, hvad angår kombinationen mellem benzin- og eldrevne biler. Den vandt sågar prisen for årets bil i Japan da den første model i sin tid blev lanceret.

Som pensionist vil man med en Prius få en pålidelig og moderne bil, der gennem snart 40 år har vist sit værd på verdens mange veje. Stiler man efter den nyeste model fra 2023, så får man en Prius, der har alt det nyeste elektronik. Den nyeste model er udstyret med eksempelvis et smart pre-kollisionssystem, der kan advare om modkørende trafik på veje og i lyskryds. Den har også indbygget vognbaneassistent og skiltegenkendelse, så enhver aldrende pensionist vil være ekstra sikkert kørende.

Den nyeste Prius kan byde ind med et sportsvognslignende design med et næsten futuristisk udtryk. Der er en fin rækkevidde på helt op til 90 km på strøm, så man vil være dækket godt ind i sin bykørsel. Prius er et blikfang og kommer naturligvis til en klart højere pris end Dacia Duster.

Audi Q2

Der er naturligvis forskel på pensionister ligesom der er forskel på alle andre borgersegmenter i Danmark. Nogle har været gennemsnitlige lønmodtagere hele deres liv, mens andre måske har bestredet højere stillinger og har optjent en god pension.


For dem går på pension med en god kapital kunne den tyske Audi Q2 måske være det ideelle bilvalg. Den nyeste Audi Q2 byder på et smukt SUV-lignende design og er ellers udstyret med alt hvad man kan forvente af den tyske fabrikant.

Med et bagagerum på 400 liter er der masser af plads til at tage familien med på ferie. Kørekomforten er i top, som det er tilfældet med stort set alle modeller fra den tyske bilproducent. Audi Q2 er også en relativt økonomisk bil, da den kan køre op til næsten 20 km på literen.

Hyundai Kona Electric

Sætter man miljø og økonomi ekstra højt som pensionist, så kan valget også falde på Hyundais elbil Kona Electric. Den kan købes i flere forskellige modeller og størrelser, men leverer overordnet set stor kørerækkevidde uanset valg af model.

Hyundai Kona er en ideel bybil, som ikke blot kan give ly for dårligt vejr, når man begiver sig rundt i byzonen. Den er også eldrevet og udleder dermed ikke CO2. Som pensionist får man også glæden af at mange danske storbyer favoriserer elbilejere med lavere afgifter og billigere parkeringsmuligheder. Problemet med manglen på ladestationer er efterhånden også en saga blot, der er blomstret masser af ladestationer op overalt i de større byer.