'Utilpas' dronning Elizabeth melder afbud til egen jubilæumsfejring

Royalt

03/06/2022

Skrevet af Kathrine Frich

Den britiske dronning Elizabeth har været nødt til at melde afbud til sin egen jubilæumsfejring i morgen.

Når den britiske dronning Elizabeth fredag skal fejres ved en jubilæumsgudstjeneste, der bliver holdt i Saint Paul's Cathedral i London, bliver det uden den 96-årige hovedperson.

Det er nemlig blevet meddelt, at dronning Elizabeth har set sig nødsaget til at melde afbud fra fredagens gudstjeneste.

Hun har dog ikke den eneste af de ellers forventede gæster, der ikke dukker op i Saint Paul's Cathedral fredag. Det bliver nemlig også uden prins Andrew, der har meldt fra, da han efter sigene er blevet smittet med coronavirus.

Følt sig utilpas

Ifølge BBC har dronning Elizabeth i løbet af torsdag følt sig utilpas, men har dog alligevel haft overskud til at kunne følge dagens parade fra sin balkon på Buckingham Palace.

Ifølge The Telegraph har den 96-årige britiske statsoverhoved måtte se i øjnene, at fredagen byder på aktivitet i omfang, som hun ikke vil kunne overskue. Derfor har hun besluttet, at det bedste vil være at melde afbud.

"Taget turen og den påkrævede aktivitet, som det kræver at deltage i gudstjenesten i St. Paul's Cathedral, i betragtning, har majestæten med stor modvilje konkluderet, at hun ikke deltager," lyder det fra The Telegraph, der henviser til en erklæring fra Buckingham Palace.

Der er intet konkret meldt ud fra Buckingham Palace omkring dronning Elizabeths tilstand, men ifølge nyhedsbureauet Reuters er det bevægelsesbesvær, der har resulteret i, at hun har besluttet ikke at deltage ved gudstjenesten i Saint Paul's Cathedral fredag.

Stor bekymring

Det seneste år har der været store bekymringer om dronning Elizabeths helbred i både kongefamilien, men også blandt befolkningen i Storbritannien.

Blandt andet måtte hendes tronfølger, prins Charles, vikariere for dronningen i forbindelse med parlamentets åbning i maj. Her måtte dronning Elizabeth melder afbud, da hun havde problemer med mobiliteten.

Senere samme måned måtte hun også melde afbud til en række sommerfester. I oktober sidste år tilbragte hun desuden en enkelt nat på et hospital, hvor hun fik foretaget en række undersøgelser. Det er dog aldrig blevet afsløret, hvad hun blev undersøgt for.