Sidste billede af Dronning Elizabeth: Her er hvad hun fejlede

Royalt

12/09/2022

Kilde: Getty Images

Skrevet af Emil B.

Under den sidste udnævnelse med Premierminister Liz Truss dukkede den for nylige afdøde Dronning Elizabeth op med en stok, "plettede" hænder og en let buet ryg. En læge har nu kigget på billederne, her er hans vurdering.

Livstruende sygdom

Allerede før billede blev taget, havde lægerne vurderet, hvad der kunne være galt med hende. Det var klart, at Dronningen så svækket ud under sit sidste kongelige interview. Ifølge Dr. Deb Choen-Jones viste den afdøde dronnings hænder tegn på faldende helbred på hendes billeder med premierminister Liz Truzz.

Det siger hun: "Det ser ud til at være tegn på perifer vaskulær sygdom. Det er en blodcirkulationsforstyrrelse, der forårsager forsnævring, blokering eller spasmer af blodkar uden for hjertet og hjernen.

Hun præciserer efterfølgende: "det kan føre til hjertesvigt" og "er et tegn på multipel organsvigt." På billederne ses også, at hendes hænder var plettede. Det er netop et tegn på, at hendes hjerte ikke fungerede. 

Symptomerne på hjerteproblemet

Der er flere symptomer på hjerteproblemer. Det inkluderer såkaldte intermitterende smerter i form af kramper eller muskeltræthed. Ifølge lægen ville dronningen have lidt af disse symptomer, men at hun holdt lav profil.

Hendes let bøjede udseende skyldtes nok hendes alder, men det var "sandsynligvis på grund af knogleskørhed"

Kilde: Instagram @theroyalfamily

Elizabeths sidste tid

Der er ikke noget at sige til, at Elizabeth fejlede de her ting. Hun døde torsdag d. 8. september som 96 år gammel. Hun var derfor oppe i alderen og flere af de her sygdomme er sygdomme, der ofte ses i de sidste år, når folk bliver ældre. Der er derfor ikke utænkeligt, at det netop er en af disse ting, der foresagede hendes død.

Siden d. 8. september hele verden vist deres sorg over bortgangen af monarken. Flere fra kongehuset har også markeret deres sorg over det. Hendes søn, Charles III, skriver: "Vi sørger dybt over bortgangen af ​​en elsket suveræn og en højt elsket mor."