Sådan satte dronningen en stopper for kærligheden mellem Kong Charles og hans kæreste, Camilla

Royalt

22/10/22 | 06:20

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Affærren mellem Camilla, den daværende dronningegemal, chokerede hele verden. Et par år senere blev parret skilt. Nu er det kommet frem, hvilken rolle den tidligere dronning spillede i det.

Den kæmpe modvilje mod Kong Charles og Camillas forhold

I en ny biografi forklarer forfatteren, hvordan Kong Charles og Camilla fandt sammen kort tid efter Dianas tragiske død. Og dronningen Elizabeth havde en indædt modstand mod det.

Hun blev forbudt adgang til formelle og uformelle kongelige begivenheder og forbød generelt hendes forhold til den nuværende konge.

På trods af denne modstand blev de sammen, dog var deres forhold diskret.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Hendes store sorg

Det var Camilla stærkt utilfreds med, og hun beklagede sig til Prince Charles over, at hun ikke var hans følgesvend, når han gik ud sammen med hendes venner.

For hende var det en bitter pille at sluge, men det var for det bedste. Kong Charles forstod nemlig, hvor stor en bjørnetjeneste det ville være, at offentliggøre deres forhold, uden at have kongehuset bag sig.

Selv prinsesse Margrete (ikke vores dronning) forsøgte at gribe ind i den tragiske situation, men til ingen nytte. Dronning var fast besluttet på det.

Men så besluttede Charles at konfrontere sin mor.

Charles i tårer

Kong Charles besluttede sig for at tale med sin mor om natten, mens hun var på sin stue i Balmoral. Han bad hende nedtone sin fjendtlighed over for Camilla, så de kunne leve lykkeligt sammen.

Den tidligere prins håbede, at hun ville ændre sin mening. Kilden bekræftede, at dronningen kaldte Camilla for en: "ond kvinde" og tilføjede: "Jeg vil ikke have noget med hende at gøre," før han blev tavs.

Den hjerteknuste prins forlod lokalet i tårer.

Over de næste år prøvede han gentagne gange at få dronningen accept - men til ingen nytte. Så ændrede han taktik og blev mere tålmodig.

Og det var først en række år efter, at dronningen endelig accepterede Camilla. Og den dag i dag er de stadig lykkeligt.