Så tæt var forholdet mellem Dronning Elizabeth og hendes barnebarn, Prins William

Royalt

31/10/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Da Dronning Elizabeth lå på sit dødsleje, nåede Prins William ikke at komme hjem til sin elskede bedstemor. Han måtte have været knust over det. Særligt taget i betragtning af, hvordan hans forhold til hans farmor ellers var.

Prins William og Dronnings Elizabeths intime forhold

Deres forhold var nemlig ekstra tæt. Mens mange andre kaldt Dronningen for "Deres Majestæt" eller "Madame", så kaldte Prins William nemlig sin kære farmor for "Gran".

Det kunne man høre, da ham og hans kone Kate Middleton rejste til Windsor Castle for at hilse på monarken. Her hilste han på hende uden for slottet, hvor han sagde: "Hej, bedstemor."

Elizabeths mentorrolle over for William

Denne gjenside kærlighed kom især af, at bedstemoren spillede en central rolle i hans oplæring som medlem af en royal familie. Han har fortalt, hvordan dronningen har fulgt ham og givet ham en langt dybere forståelse af, hvad det vil sige at være medlem af en royale familie.

Han har tidligere udtalt, hvordan det har været "at vokse op og at have denne galionsfigur og stabilitet over mig har været fantastisk."

Blev tætte under hård periode i sit liv

Da Prins William var 13 år, var han stadig være at vænne sig til at gå på kostskolen, Eton College. Oveni det kom så hans forældres skilsmisse. Han var derfor meget presset og havde det enormt svært med det hele.

Og det bekymrede Dronning Elizabeth. Hun bekymrede sig om hans følelsesmæssige tilstand og kom af den grund til undsætning. Hun inviterede ham hjem til hende hver weekend, hvor de spiste en lækker frokost og fik snakket om stort og småt.

Bruger stadig det, hun har lært ham

Den dag i dag har Prins William det heldigvis væsentligt bedre. Og han bruger stadig de teknikker, som Elizabeth har lært ham, blandt andet at sætte sig i respekt over for andre, og hvordan man bær sig selv som en kongelig.