Prinsesse har fremtiden på plads: Følger sin fars eksempel

Royalt

11/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Lang tur, men sandsynligvis det værd!

Belgiens prinsesse Elisabeth har snart en bachelor i historie og politik fra University of Oxford i bagagen, men hun pakker ikke skolebøgerne væk endnu. 

I stedet skifter hun snart det prestigefyldte University of Oxford ud med det om muligt endnu finere Harvard University, hvor hun fortsætter sin akademiske uddannelse med en kandidatgrad i offentlig politik.

Det skriver Billed-Bladet.

Tronarving

Den 22-årige prinsesse, der står i første række til den belgiske trone, har derfor udsigt til en flytning til Massachusetts denne sommer. 

Hendes beslutning om at krydse Atlanten er ikke blot det næste skridt i en akademisk uddannelse af højeste klasse, men også en mulighed for at fordybe sig i de politiske strukturer fra en amerikansk synsvinkel.

Som en del af sin rejse bliver prinsesse Elisabeth en del af Fullbright-programmet, et internationalt udvekslingsprogram drevet af det amerikanske udenrigsministerium.

Følger i sin fars fodspor

Prinsesse Elisabeths beslutning om at studere i udlandet er inspireret af sin far, kong Philippe, der også rejste over landets grænser som studerende. 

Kong Philippe studerede nemlig også ved Oxford, hvorefter han så tog sin kandidatgrad ved Stanford University i USA. 

Det er dermed tydeligt, at prinsessen ikke blot arver tronen, men også en familietradition for international uddannelse.

Med blikket rettet mod fremtiden og en kuffert fuld af ambitioner, er prinsesse Elisabeth klar til at skrive sin egen historie på den globale scene.