Prins Andrew har ondt i pengepungen: Det får konsekvenser

Royalt

12/06/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Den vanærede prins Andrew er i økonomiske vanskeligheder, og det har nu fået konsekvenser. Salget af hans bolig i Schweiz er nemlig blevet gjort 'umuligt'.

Prins Andrew er blevet beskrevet som et 'stort fjols', efter salget af hans bolig i Schweiz, der angiveligt har en pris på ca. 156 millioner kroner, er blevet beslaglagt på grund af en gæld, han har.

En velhavende person, som prins Andrew tidligere har skyldt millioner til, har udtalt sig, efter flere rapporter om, at salget af hans bolig i Schweiz er blevet ramt af vanskeligheder, og nu siges at være 'umuligt'.

Det skriver Mirror.

Dette sker desuden efter, at den 60-årige Andrew er blevet spottet ride på en af sine heste på grunden ved Royal Lodge sammen med en mandlig ledsager. Det er hans første offentlige optræden siden prins Phillips mindehøjtidelighed.

Hertugen af York ser ud til at få svært ved at få penge for salget af sin hytte i Schweiz, da salget er blevet beslaglagt.

Det er sket, da boligen er blevet placeret 'under sekvestration', hvilket betyder, at den i bund og grund er beslaglagt. Det skyldes en gæld på ca. 14 millioner kroner, som han skylder til et unavngivet schweizisk par.

Ifølge den schweiziske avis Le Temps har Andrew og hans ekskone Sarah (kendt som Fergie) indgået en forretningsaftale med det unavngivne par, og gælden til parret har nu resulteret i beslaglæggelsen af ejendommen, der har navnet Henora.

Beslaglæggelsen betyder, at salget af hytten i Schweiz, der både har en indendørs pool og sauna, kan være i fare.

"Et salg er i princippet umuligt, undtagen efter aftale med kreditor," sagde juraprofessor fra Genève, Nicolas Jeandin til Le Temps ifølge Mirror.

Det lyder desuden, at prins Andrew bestrider, at han skulle skylde parret de føromtalte 14 millioner kroner, men han nægter ikke, at han har en ubetalt gæld.

"Der er forhandlinger i gang for at løse sagen, som forventes at blive afsluttet tilfredsstillende for alle parter, men det forhindrer på ingen måde salget af hytten, som er i gang og forventes afsluttet til sin tid," siger en kilde tæt på Andrew.

En anden kilde, der også står prins Andrew nært, ser dog ikke helt så lyst på det.

"Hele aftalen kan bryde sammen når som helst," siger vedkommende.

Og nu har Isabell de Rouvre udtalt sig om den igangværende sag. Hende har prins Andrew tidligere skyldt omtrent 57 millioner kroner for hytten i Schweiz, som først blev betalt sidste år.

Daily Mail skriver, at Isabell de Rouvre sagde, at hun har medlidenhed med det schweiziske par, som hertugen angiveligt skylder penge efter en forretningsaftale.

Hun siger, at da hun kender til de kampe, hun gik igennem for at få sine penge, efter hun solgte Chalet Helora i Verbier til prins Andrew og Sarah Ferguson i 2014, at hun kun kan sympatisere med deres situation.

"Det var en forfærdelig oplevelse. Jeg forstår ikke, hvordan han fungerer, og jeg har meget ondt af folk, der er involveret med ham i erhvervslivet," siger hun.