Kronprinsen afslører: Elsker denne type film

Royalt

01/06/2023

Foto: Aarhus Universitet, CC BY 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/3.0>, via Wikimedia Commons
Foto: Aarhus Universitet, CC BY 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/3.0>, via Wikimedia Commons

Skrevet af J. Bøgen

Hvilken filmgenre foretrækker du?

For nylig møde kronprins Frederik den danske astronaut, Andreas Mogensen, til et arrangement forud for Mogensens anden tur ud i rummet, som efter planen skal finde sted i august.

Og der var måske en særlig grund til, at kronprinsen var til stede ved netop det arrangement.

Ifølge Billed-Bladet lagde kronprinsen nemlig ud med at fortælle om sin store kærlighed for en bestemt filmgenre, som må siges at være meget passende i forhold til det arrangement, han var til stede ved:

Danmarks kommende konge er nemlig vild med film om rummet - og så skal de gerne være lidt uhyggelige, kan man fornemme.

Fascineret af skræk

Film om rummet har eksisteret stort set siden den første film blev lavet. Mange her på siden vil nok for eksempel huske serien "Månebase Alpha", som blev sendt i 1070'erne, men også andre ikoniske titler som "Rumrejsen år 2001" og "Aliens" er for evigt blevet en del af popkulturen.

Når kronprinsen skal forklare, hvorfor det netop er rumfilm, han har så stor en forkærlighed for, hænger det sammen med, at han generelt er fascineret af skræk.

Kronprinsen understregede dog for de fremmødte ved arrangementet, at han ikke ligefrem tror på, at der er så meget ondt ude i rummet, som mange science fiction-film og -serier vil have os til at tro. Men vi ved det jo trods alt ikke med sikkerhed, og det er faktisk hele essensen i fascinationen fra både kronprinsen, og nok mange andre:

"Vi er bange for det ukendte,” sagde kronprins Frederik.