Kongelig kok afslører: Dronning Elizabeth II yndlingsmad er mere enkel, end du tror

Royalt

11/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

En tidligere kok afslører Dronning Elizabeth d. II's livret, der viser, hun har en sød tand.

Dronning Elizabeth II har sandsynligvis smagt nogle af verdens fineste retter i løbet af sine 96 år på denne planet, herunder 70 år på tronen, hvor hun var den længst siddende monark.

Men på trods af at have smagt alle mulige vidunderlige retter fra alle hendes statsbesøg rundt i hele verden, kan hendes livret måske overaske dig en smule. 

I et interview med HELLO! afslørede den tidligere kongelige kok Darren McGrady dronningens fortrukne spisevaner.

Han afslørede, at monarken ikke var særlig madinteresseret og havde en mere praktisk tilgang til mad, ”hvor hun spiste for at leve snarere end leve for at spise.” Hun foretrak også primært traditionelle britiske eller franske retter til sine måltider.

En ægte chokoholiker

Men når det kommer til hendes guilty pleasure, kunne Dronning Elizabeth II måske have været mere som resten af befolkningen, end vi havde mistænkt hende for. 

Ligesom de fleste af os er den afdøde dronning en kæmpe fan af chokolade, og ifølge Darren McGrady kaldte han hende for ”en chokoholiker.”

Han afslørede: ”Alt, hvad vi satte på menuen, der indeholdt bare en smule chokolade, ville hun vælge til enhver tid.” 

Kød skulle der på bordet

Når det kom til store måltider i modsætning til de søde godbidder, afslørede kilden, at den afdøde dronning var en stor kødspiser.

Han sagde: ”Som hovedret elskede hun vildt, såsom gælisk bøf, oksefilet med svampe- eller whiskeysovs, især hvis vi lavede det med dådyr.”

Dronningen Elizabeth II var også en stor elsker af fisk: ”Som forret elskede hun Gleneagles paté, som er røget laks, ørred og makrel.”

Dronningen tænkte meget over bæredygtighed og hvor råvarerne kom fra. Hun nød ingredienser, der kom fra godset, så det var ikke utænkeligt, at hun ville sætte tænderne i et stykke laks fra River Dee, Balmoral. Ifølge kokken McGrady var det ”en af hendes absolutte favoritter.”