Kongehuset jubler: Prins er blevet far

Royalt

01/6/23 | 06:25

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Sønnen kom dog ikke til verden på helt normal vis.

Når den kongelige familie skal mødes til den næste familiesammenkomst, må man sørge for en ekstra plads ved bordet i form af en barnestol.

Den danske royale par, prins Gustav zu-Sayn-Wittgenstein-Berleburg og Prinsesse Carina zu-Sayn-Wittgenstein-Berleburg, er nemlig blevet forældre til en søn.

Det oplyser Det Danske Kongehus på Instagram.

Der er dog ikke tale om, at prinsessen har båret rundt på en store babybule i flere måneder. Parret har nemlig benyttet sig af en amerikansk rugemor, og den nyfødte prins kom da også til verden i USA. Både Prins Gustav og Prinsesse Carina var til stede under fødslen, oplyser kongehuset.

Prins Gustav er søn af Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte og Prins Richard, og den lille prins er Prinsesse Benediktes femte barnebarn.

Artiklen fortsætter under opslaget.

Har ventet længe på at blive gift

Både prinsen og prinsessen er 54 år, hvilket også giver en del af forklaringen på, at parret har valgt at benytte sig af en rugemor.

Som en lille kuriøsitet kan det fortælles, at prinsen og prinsessen har været et par i årevis, men de blev først gift sidste år. Det var dog ikke, fordi en af parterne var i tvivl om, hvorvidt de skulle blive sammen resten af livet.

Der var nemlig en passus i prinsens farfars testamente, der simpelthen gjorde giftermål umuligt indtil 2022. Prinsesse Carina er nemlig hverken adelig eller protestant, og det var et kraf i farfadarens testamente - altså indtil sidste år.