Kongefamilie udsat for voldsomme trusler

Royalt

09/06/2022

Skrevet af Kathrine Frich

Harry og Meghans søn er skydeskive for tilhænger af de hvides overherredømme.

Den 38-årige Christopher Gibbons har beskrevet Archie, som er søn af prins Harry, hertug af Sussex, og Meghan, hertuginde af Sussex, som "en vederstyggelighed, der burde slås ned". Han opfordrede også til, at prins Harry blev retsforfulgt og "retligt dræbt for forræderi". 

Det gjorde han i radioprogrammet Black Wolf Radio sammen sin medvært Tyrone Patten-Walsh. 

Det skriver Express

Nægter sig skyldige

Christopher Gibbons fra Carshalton i det sydlige London og Tyrone Patten-Walsh fra Romford i det østlige London står for retten ved Kingston Crown Court.

De har nægtet sig skyldige i at tilskynde ekstrem højreorienteret terrorisme gennem deres podcast i en periode mellem 2019 og 2020.

"De er mænd, der har ekstreme højreorienterede synspunkter. De er dedikerede og overbevist hvide supremacister," fortalte anklager Anne Whyte QC, og tilføjede:

"De forbeholder sig særligt had til blandede raceforhold, og de bruger prins Harry og Meghan Markels ægteskab og børn som gode eksempler på dette."

Legitim udøvelse af ytringsfrihed

Ifølge Express troede de, at hvis de brugte formatet af et radioprogram, kunne de udgive deres forehavende som den legitime udøvelse af deres ytringsfrihed.

Det var dog godt, at de brugte dette format. I hvert fald fra jurymedlemmernes synspunkt. Mens 128 abonnenter hørte de 23 lange lyd-podcasts, hørte juryen dem også.

Radioværterne støttede angiveligt mordet på Labour-parlamentsmedlem Jo Cox, der skete i 2016. Ikke nok med det, glorificerede de Brenton Tarrants skydetogt, der fandt sted tre år senere i Christchurch, New Zealand. Han dræbte 51 mennesker i to moskeer under fredagsbønnen.

I et af de 23 lange lyd-podcasts omtalte de 22 mennesker, der blev dræbt under et selvmordsbombeangreb i Manchester Arena i 2017, som "tøser".

​​"De begynder at skrige, og det er det, der virkelig glæder mig, fordi jeg hader de mennesker," sagde Tyrone Patten-Walsh ifølge Express.

Der er endnu ikke faldet en dom i retssagen om rædsels trusler mod kongefamilien.

Retssagen fortsætter torsdag. Det oplyser Express.