I påsken sker det: Prins Charles tager over for Queen Elizabeth for første gang

Royalt

10/04/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Det er ikke før sket i dronninges regeringstid.

Dronning Elizabeth har trukket sig ud af den årlige Skærtorsdags gudstjeneste 'med beklagelse', har Buckingham Palace meddelt.

For første gang i sin regeringstid vil monarken, der fylder 96 i denne måned, i stedet være repræsenteret af prins Charles og Camilla ved begivenheden, der skal afholdes den 14. april.

Gudstjenesten finder sted et St George's Chapel i Windsor Castle efter en to-årig pause på grund af Covid-pandemien.

Det sker efter at dronningen, der lider af meget omtalte mobilitetsproblemer, trak sig ud af Commonwealth Service i sidste måned på grund af bekymring over hendes helbred. Det skriver DailyMail.

Hendes beslutning, om ikke at deltage, menes at være relateret til bekymringer om hendes 'komfort' ved at komme til og fra Westminster.

Der var også frygt for, at hun ville gå glip af prins Philips minde-cermoni i slutningen af ​​marts, før en "militær lignende" plan blev udklækket for at sikre, at hun kunne ankomme komfortabelt.

Monarken brugte en stok, da hun blev ført til og fra sin plads - støttet af sin søn, hertugen af ​​York - for at give hende 'styrke og støtte' ved Philip's sidste farvel.

Hendes Majestæts tilstedeværelse blev kun bekræftet to timer før begivenheden startede.

Efter en gribende tjeneste begrænset til 40 minutter, blev hun kørt de 22 kilometer tilbage til Windsor Castle, efter det der var hendes første store offentlige engagement i næsten seks måneder.

Statsoverhovedet, der kom sig over Covid i februar, og til tider bruger kørestol, har også drevet meget af sin forretning over zoom fra Windsor Castle i de seneste måneder.

Tidligere på måneden blev det rapporteret, at dronningen havde besluttet at gøre Windsor Castle til sit permanente hjem og hovedresidens.

"Monarkiet ændrer sig for vores øjne, og det er bestemt ingen dårlig ting," udtalte en ekspert og fortsatte:

"Hvad vi tror er, at dronningen ikke har helbredsproblemer, men mobilitetsproblemer - hun kan ikke stå i lange perioder eller gå lange afstande, og derfor bliver der lavet indkvartering."