Hvad er Kong Frederiks største udfordring? Eksperter er ikke i tvivl

Royalt

22/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Er du enig?

Der hersker ingen tvivl om, at Dronning Margrethe er en populær skikkelse blandt de danske royale.

Det kan være en udfordring at leve op til de store sko, som landets næste regent skal fylde.

Netop denne iagttagelse får eksperter til at komme med nogle gode råd til Kong Frederik for at undgå potentielle problemer.

Det skriver B.T.

Hvad repræsenterer han?

Kongen mangler stadig at vise, hvad han som Danmarks nye konge repræsenterer.

Det har iværksætter Martin Thorborg og B.T.s politiske kommentator Joachim B. Olsen dog nogle klare ideer til, hvordan Kong Frederik kan fremme.

I podcasten 'Kongehuset bag facaden' udtaler Martin Thorborg:

"Det handler om at bygge en tillid til folket og skabe en platform, hvor man fortjener den magt og den pragt og den pomp, man har, som på en eller anden måde kan give en platform til også at skeje ud."

Store fans af Margrethe

Det er dog ingen hemmelighed, at både Martin og Joachim var store fans af Dronning Margrethe, og særligt Joachim var ærgerlig, da hun ( dronning Margrethe red.) valgte at træde tilbage.

I den forbindelse udtalte han, at han stadig mente, at dronning Margrethe havde en masse at byde på, og at han ville savne dronningens særlige evne til at gøre ting relevante uden at gøre dem politiske.

Disse egenskaber mener Joachim B. Olsen ikke, at Kong Frederik besidder – i hvert fald viser han dem ikke endnu.

I podcasten udtaler Joachim og kommunikationsekspert Morten Crone også, at Kong Frederik og Dronning Mary har involveret sig i flere sager, som ikke har været uproblematiske, og det bør de ifølge eksperterne være forsigtige med.