Fra perlevenner til kold skulder: Sådan har Kates forhold til Harry udviklet sig

Royalt

09/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Prins Harry og Kate Middletons forhold har været igennem nogle prøvelser.

I de royale korridorer, hvor dramaet ofte ulmer under de polerede overflader, har forholdet mellem prins Harry og prinsesse Kate taget en rutsjetur fra varme bånd til en kølig distance. 

Det skriver Mirror.

Engang omtalte Harry Kate som mere end bare en svigerinde, snarere som "den søster, jeg aldrig har haft, men altid har ønsket mig". 

De venskabelige dage mellem Harry og Kate synes dog at være langt væk nu, idet familiefejder og personlige stridigheder har sat deres præg på deres relation.

Sådan startede det hele

Hvis man skruer tiden lidt tilbage, så blev Kate en del af den kongelige familie i 2011, da hun giftede sig med prins William. 

Hendes venskab med Harry begyndte dog længe før brylluppet, idet de to blev venner, mens Kate og William datede efter universitetet. 

Da Harry blev gift med Meghan, og de de senere valgte at trække sig tilbage fra det kongelige liv i Storbritannien, begyndte sprækkerne i forholdet at vise sig. 

Harry og Meghan har åbent ytret sig om medlemmer af den kongelige familie, hvilket har skabt en anspændt atmosfære, blandt andet mellem Harry og Kate. 

Var de første til at støtte

De nylige oplysninger om Kates helbred har dog kastet et nyt lys over situationen. Da hun annoncerede sin kræftdiagnose, var Harry og Meghan blandt de første til at udtrykke deres støtte, hvilket gav anledning til spekulationer om Kates sygdom måske kunne bane vej for forsoning. 

Det er dog stadig usikkert, om denne nye bølge af medfølelse vil være nok til at genopvarme de tidligere nære bånd. 

Grundet Harrys nuværende besøg til Storbritannien for at fejre 10-året for Invictus Games, har der været mange gisninger om, hvorvidt han vil forsøge at mødes med Kate. 

Ifølge kongelige kilder er dette dog usandsynligt.

Det kongelige drama fortsætter altså, men man kan da håbe på, at en forsoning er undervejs.