Dronning Elizabeth sætter foden ned: Prins Harry og prins Andrew udelukkes

Royalt

06/05/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Den britiske dronning, dronning Elizabeth, har truffet en stor beslutning, der får konsekvenser for prins Harry og prins Andrew.

Det er de færreste, der når at have det samme job i 70 år. Én af dem, der kan bryste sig af at have grund til at fejre et 70-års jubilæum, er den britiske dronning, dronning Elizabeth.

Den 6. februar 2022 kunne hun nemlig bryste sig af, at det var hele 70 år siden, at hun satte sig på tronen i Storbritannien. Det er naturligvis en stor bedrift, som briterne ikke har planer om at lade gå ufejret hen.

Derfor har man beslutte at markere dronningens 70-års jubilæum med en fejring, der efter planen kommer til at strække sig fra torsdag den 2. juni til søndag den 5. juni.

Når festlighederne bliver afholdt, er det dog ikke alle, der får lov til at deltage. Hverken prins Harry eller prins Andrew vil være med, når dronning Elizabeth vinker til briterne fra sin balkon på Buckingham Palace.

At det bliver uden de to prinser, er ikke et spørgsmål om sikkerhed eller deslige. Ifølge BBC er det nemlig dronning Elizabeth selv, der har truffet en beslutning om, at de ikke skal være en del af det.

Derimod vil det kun være de medlemmer af den kongelige familier, der udfører officielle royale pligter, der skal med ud på balkonen – og disse medlemmers børn vil naturligvis også være til stede.

Beslutningen fra den britiske dronning betyder, at prins Harry er udelukket fra denne del af fejringen. Det samme gør sig gældende for hans kone, hertuginden af Sussex, Meghan Markle.

Ligeledes vil det også få betydning for prins Andrew, der trak sig fra alle sine royale pligter i kølvandet på sin sag om seksuelle overgreb, der tidligere på året blev afgjort med et forlig, der angiveligt skulle have kostet ham 106 millioner kroner.