Det britiske kongehus melder ud: Prins Charles tager over

Royalt

15/03/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Nu lyder der en besked fra det britiske kongehus.

I går, den 14. marts, var dagen for den særlige Commonwealth Day-gudstjeneste i Westminister Abbey.

Her plejer det at være en tradition, at dronning Elizabeth deltager. Men i år har været anderledes.

Det britiske kongehus har nemlig meddelt, at prins Charles tog over for den britiske monark til arrangementet i går.

Det skriver Daily Mail.

Ifølge kilder skulle dronning Elizabeth have fået prins Charles til at tage over, fordi hun kan mærke, at hun ikke havde kræfterne til at deltage.

Nu er det slut

Dronning Elizabeth er 95 år og kom for nyligt med en opsigtsvækkende melding.

Den engelske dronning vil nemlig ikke længere være at finde i den britiske monarks officielle residens i London; Buckingham Palace.

Faktisk mener man faktisk ikke, at dronningen har overnattet på Buckingham Palace siden marts 2020, ligesom hun brugte det meste af nedlukningsperioderne på Windsor slottet sammen med prins Phillip, indtil hans død i april 2021. 

Det skriver det britiske medie Unilad.

Dronning Elizabeth har været regent siden 6. februar 1952 og har altså siden da haft officiel bolig på Buckingham Palace i det centrale London, men nu er det altså slut. 

Dronningen har nemlig angiveligt meldt ud, at hendes officielle bolig fremover bliver Windsor slottet, da hun vil bruge "arbejde hjemmefra" princippet og derfor også afholde officielle møder på Windsor slottet. 

'Flytningen' skyldes blandt andet, at Windsor slottet er tættere på to af dronningens fire børn, og det siges desuden, at dronningen og prins Philip "genopdagede glæden fra deres tidlige år sammen," mens de boede på Windsor slottet under coronapandemien. 

Én anden årsag til flytningen er formentlig, at Buckingham Palace er under renovation, hvilket først forventes at være færdigt i 2027.