Venedig har indført adgangsbilletter: Så meget har byen tjent på 11 dage

Rejse

11/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det må siges at være en ret god forretning!

Venedig er uden tvivl en attraktion for turister fra hele verden, og danskerne er også begejstrede for Italiens charme samt Venedigs smukke gader. 

Byens popularitet har dog nået et punkt, hvor de lokale myndigheder ser sig nødsaget til at tage radikale skridt for at håndtere turiststrømmen.

Venedig indførte derfor en ny foranstaltning – en entréafgift for visse besøgende.

Flere internationale medier, herunder Reuters og The New York Times, rapportrede om initiativet, som markerer Venedig som den første by til at indføre en sådan foranstaltning.

Med over 15 millioner årlige besøgende er byen presset til det yderste.

Byrådet har derfor besluttet at indføre en entréafgift på fem euro (cirka 37,28 danske kroner) for at reducere antallet af turister.

Har ikke skræmt besøgende væk

Venedig, som har været på Unescos verdensarvsliste siden 1987 og beskrives som et "ekstraordinært arkitektonisk mesterværk", har længe været opmærksom på behovet for mere bæredygtig turisme.

Det er de stadig - selv efter afgiften, for det har ikke holdt turister fra at besøge byen.

Venedig har nemlig opnået en indtægt på 975.000 euro, hvilket svarer til lidt over syv millioner danske kroner, i løbet af en prøveperiode på elleve dage ved at opkræve adgangsgebyrer. 

Det oplyser byens myndigheder til det lokale medie La Nuova Venezia.

Disse gæster skal ikke betale

Der er dog muligheder for at undgå denne nye afgift. Entréafgiften gælder kun dagturister, så ved at booke mindst en overnatning i byen undgår man afgiften, selvom man stadig skal betale den eksisterende turistskat, som også anvendes i andre populære turistdestinationer som Mallorca.

For dem, der kun planlægger et endagsbesøg, er der stadig en mulighed for at undgå afgiften, idet den kun opkræves på 29 udvalgte dage i 2024 – hovedsageligt weekender og helligdage.

Afgiften gælder desuden kun mellem kl. 08.30 og 16.00, så hvis man ønsker at opleve Venedigs aftener og nætter, kan man planlægge sit besøg uden for disse tider.

Besøgende børn under 14 år er fritaget for entréafgiften, og billetter kan købes online.

Hvis man bliver taget uden en gyldig billet, kan der udskrives en bøde på op til 300 euro, svarende til 2.237 kroner.