Undgå solskoldning: Derfor skal du tage solcreme på, allerede inden du stiger ombord på flyet

Rejse

28/06/2024

Foto: Screenshot, @findingfiona / TikTok
Foto: Screenshot, @findingfiona / TikTok

Skrevet af J. Bøgen

Ja, du skal have det på, IMENS du sidder i kabinen!

Du har dit pas, du har din flybillet, du har din opladte telefon, du har noget at læse i, du har din pung. Ja, du mener faktisk selv, du har alt det, du bør have med ombord på flyet, inden du drager på ferie.

Men der er en god chance for, at du har glemt noget af det vigtigste - i hvert fald, hvis du har et sæde ved vinduet.

TikTok-profilen - der går under navnet FindingFiona - fortalte sine 448.000 følgere, at de altid skal bære solcreme, når de flyver. Altså når du sidder inde i flyet.

Og selvom det lyder absurd, så er der en god forklaring, som uden tvivl vil få dig til at huske at tage solcremen med i håndbagagen, når du skal afsted.

Kraftigere UV-stråling

I videoen forklarer TikTok'eren, at UV-strålingen fra solen (det, der gør os brune, men som også kan gøre os skoldede) faktisk er stærkere, når du er inde i flyet, fordi du befinder dig over skydækket.

Det er særligt et problem, hvis du sidder ved vinduet, da det kan føre til hudskader, ujævn solbruning og på sigt også hudkræft.

Og inden du nu tænker, at det bare er et viralt trick for at få følgere, så kan vi fortælle, at der faktisk er noget om sagen.

En undersøgelse offentliggjort i 2015 vedrørende 'risikoen for melanom (hudkræft) hos piloter og kabinepersonale' vandt nemlig ud af, at 60 minutter i et vinduessæde på et fly svarer til 20 minutter i et solarium.

Og prøv så lige at forestille dig, hvor meget det svarer til, hvis du skal flyve i otte eller måske ti timer ...

Så næste gang du træder ind i flyet, så husk at have et lag solcreme faktor 50 i ansigtet.