Rejselskab med særlig nyhed: Vinrejser til flere populære vinområder

Rejse

29/02/2024

Foto. TUI Danmark A/S
Foto. TUI Danmark A/S

Skrevet af J. Bøgen

Er det noget, du kunne tænke dig?

Er du en vinentusiast, der har lyst til at besøge Toscana, Valpolicella eller Priorat?

Nu kan du bestille vinsmagninger og guidede vingårdsbesøg med frokost gennem TUI på nogle af rejseselskabets mest populære destinationer, herunder Mallorca, Sicilien, Barcelona og De Kanariske Øer.

Det nye tilbud er blevet muliggjort gennem et samarbejde mellem TUI og den svenske oplevelsespartner WineTourism.com, som tilbyder over 6.000 vinoplevelser verden over.

"Oplevelsesbaserede rejser og 'gastrorejser' med fokus på mad og vin var en af de stærkeste rejsetendenser i 2023, og alt peger på, at trenden vil vokse sig stærkere fremover. Vores vinoplevelser er en fantastisk måde at stifte bekendtskab med den lokale madkultur på og henvender sig lige så vel til dig, der tidligere har besøgt vingårde, som til den nysgerrige nybegynder, der aldrig har været på en vinsmagning," siger Tommy Serban, kommerciel direktør hos TUI.

"Der er en stor og voksende efterspørgsel på vinture, og vores mål er at gøre disse oplevelser tilgængelige for en bredere målgruppe. At besøge en vingård er at opleve et lands mad, kultur og landskab, noget som ikke kun vinkyndige kan nyde. Flere af vores mest populære destinationer ligger tæt på byer såsom Penedès uden for Barcelona og vinområdet Lazio uden for Rom. Selv på traditionelle soldestinationer som De Kanariske Øer og Cypern er der enestående vinoplevelser," siger Niklas Ridoff, administrerende direktør hos WineTourism.com.

Samarbejde med lokale og småskalaproducenter

TUI's vinoplevelser inkluderer besøg på gårde med produktion af røde, hvide og mousserende vine samt naturvine.

Flere af smagningerne og de guidede ture gennemføres hos lokale og småskalaproducenter, hvoraf mange har fokus på økologisk og biodynamisk produktion. Ved sammensætning af mad og vin anvendes lokalproducerede råvarer i stor udstrækning.

Eksempler på sådanne oplevelser er de guidede rundture på vingården Eudald Massana, som driver økologisk og biodynamisk dyrkning i vinområdet Penedès uden for Barcelona, samt vinsmagning med lokale oste på Quinta da Folgorosa lige uden for Lissabon.