Hvide sandstrande: Her rejser danskerne hen i påsken

Rejse

07/03/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Danmarks største rejseselskab mælder 95 procent udsolgt!

Meget tyder på, at påsken bliver holdt på hvide sandstrande for mange danskere i år.

Danmarks største rejseselskab, Spies, melder om en stigning på 20 procent sammenlignet med påskesalget samme tid sidste år.

Så vil man ned til sol og varme, skal man ikke vente for længe. Spies oplyser nemlig, at 95 procent af charterafgangene nu er udsolgt.

”Rejselysten fortsætter, og vi oplever, at folk faktisk booker i bedre tid end tidligere, både nu her op til påskeferien og til den vinterferie, vi lige har været igennem. Mange af vores gæster har ret specifikke ønsker til hotel og flyafgange, og de ved godt, at man derfor skal være hurtig på tasterne. Og nu her, hvor påsken falder lidt tidligt, vil man især gerne garantere sig, at man kan komme langt nok væk, så de høje temperaturer er sikret," siger kommunikationschef i Spies, Sofie Folden Lund.

Her vil vi hen

Påsken falder tidligt i år, så det er De Kanariske Øer, der hitter allermest, efterfulgt af Cypern og Kap Verde.

Men også Mallorca sælger godt – og fremhæves af rejsearrangøren som et oplagt sted for en aktiv påskeferie med vandring og cykling.

Her rejser vi hen for sol og varme i påsken
 1. Gran Canaria

 2. Tenerife

 3. Cypern

 4. Mallorca

 5. Kap Verde

Her søger danskerne hen til forårsfornemmelser i storbyen
 1. Rom

 2. Paris

 3. Barcelona

 4. London

 5. New York

Rekordantal træningsrejser

Flere og flere danskere ønsker at være aktive i deres ferie.

Således svarede hele 26 procent danskere i et stort nordisk studie tilbage i 2022, at de overvejede en aktiv ferie – og dengang post-corona så man i Spies en stejl stigning i antallet af søgninger til aktive ferier.

Og populariteten er fortsat, lyder det fra Sofie Folden Lund, der fortæller, at man i Spies udvider antallet af træningshoteller, hvor især fitnessfaciliteter og padelbaner er populære.

Men også de skræddersyede træningsrejser bliver stadig mere efterspurgte, og i 2024 har man slået rekord med en stigning på 27 procent i antal skræddersyende grupperejser, hvor omdrejningspunktet er ferie med træning og hygge i fællesskab.

Og her er det især yoga-, cykling- og vandreferier, der hitter. Og ifølge Sofie Folden Lund er forårsmånederne, herunder påsken, optimal til at være aktiv:

”De behagelige temperaturer i Sydeuropa i foråret og efteråret kalder på at nyde naturen med vandreskoene på, på cykelryg eller i lotusstilling med blik ud over havet. Vi oplever lige nu en kæmpe efterspørgsel på grupperejser, hvor man samles om noget aktivt en del af dagen og derefter hygger sig ved pool eller strand. Men også mange af dem, der ønsker en helt almindelig badeferie, søger efter hoteller med gode træningsfaciliteter”.

Motionsformer, der især kan få danskerne ud af liggestolen i deres ferie
 1. Fitness

 2. Yoga

 3. Vandring

 4. Cykling

 5. Løb