Har du været på ferie? Her bør du aldrig pakke din kuffert ud, når du kommer hjem

Rejse

25/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Tænker du over det?

Efter en ferie er det tid til at pakke kufferten ud. Ifølge MattressNextDay er det en alvorlig fejl at pakke kufferten ud i soveværelset. 

Det skriver Mirror.

Martin Seeley, administrerende direktør og madrasekspert, har en klar besked: Seeley advarer nemlig om, at væggelus nemt kan gemme sig i bagagen under rejsen. 

"Når du kommer hjem, pak din bagage ud et andet sted end i dit soveværelse. Endnu bedre, hvis det er på hårdt gulv, da du ikke vil kunne spotte væggelusene på et tæppe," siger han. 

Det handler om at minimere risikoen for at bringe væggelusene ind i sengen.

Giv kufferten et eftersyn

For at sikre sig mod de små uvelkomne gæster anbefaler Seeley at inspicere kufferten nøje: 

"Brug en lommelygte til at kigge i sømmene, folderne og lommerne i din kuffert," siger han og tilføjer, at en grundig støvsugning af kufferten, før den sættes til opbevaring, også er en god idé.

Men farerne lurer ikke kun derhjemme. Når du ankommer til din feriebolig, er der også faldgruber. "Læg aldrig din kuffert på hotelsengen," advarer Seeley. 

Kan gemme sig overalt

Det er normalt at placere kufferten på sengen, når man først ankommer, men dette kan give væggelusene en gratis billet hjem, idet sengen er det sted, hvor de oftest opholder sig.

Væggelus kan gemme sig mange steder, herunder i tøj, bag billeder og under løs tapet. Tegn på væggelus inkluderer bid på hud, blodpletter på sengetøjet og små brune pletter, som er væggelusekskrementer.

Så næste gang du vender hjem fra ferie, så husk: Pak ikke din kuffert ud på soveværelset og inspicer den grundigt for spor af væggelus.