Er steget 23 procent i pris: Nu gør denne post det endnu dyrere at komme på ferie

Rejse

14/04/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

I forhold til den generelle inflationen, er den post steget mere end dobbelt så meget.

Danskerne elsker at rejse. Trangen til at rejse, opdage nye kulturer og opleve fremmede lande er dybt indlejret i danskernes identitet og kultur.

Men denne passion for at udforske verden kommer med en stadig større pris - bogstaveligt talt.

En nylig gennemgang af tal fra Danmarks Statistik, præsenteret af Børsen, har afsløret en bemærkelsesværdig stigning i omkostningerne ved rejseforsikringer.

I løbet af de seneste to år har prisen på denne essentielle rejsepartner taget et spring på næsten 23 procent.

Over dobbelt så meget som inflationen

Denne stigning i prisen på rejseforsikringer er ikke blot et tal i regnskabet.

Den overgår markant den generelle prisudvikling på forbrugervarer i Danmark, som ifølge Danmarks Statistik har oplevet en inflation på 9,5 procent siden begyndelsen af 2022.

Dette gør det klart, at rejseforsikringernes prisudvikling skiller sig ud fra mængden, og rejser spørgsmål om årsagen bag denne uforholdsmæssige inflation.

Fra forsikringsbranchens side er forklaringen til at finde i de øgede omkostninger forbundet med selve det at rejse. Underdirektøren i F&P (Forsikring og Pension) peger på, at når rejseomkostningerne stiger, så gør erstatningerne det også.

Det kan betale sig at undersøge markedet

Forbrugerrådet Tænk opfordrer dog til, at forbrugerne ikke tager disse prisstigninger for givet.

Cheføkonomen Morten Bruun Pedersen anbefaler, at danskerne aktivt søger efter alternativer. Ved at bruge værktøjer som Forsikringsguiden, er det muligt for forbrugerne at finde mere konkurrencedygtige tilbud, der kan lette det økonomiske tryk.

Så hvis du allerede nu ved, at du skal til udlandet i løbet af sommeren, kan det vise sig at være en fornuftig økonomisk investering at bruge lidt tid på at undersøge, om du nu faktisk har den bedste rejseforsikring til dine behov, når vi kigger på prisen.