Eksperter advarer: Pas godt på, hvis du ikke har bestilt sommerferien endnu

Rejse

09/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Der er sket en voldsom stigning.

Sommerferien venter lige rundt om hjørnet, og for mange danskere betyder det en tur ud for landets grænser.

Mange danskere planlægger nemlig deres ferier med forventning og glæde, men i takt med at ferieaktiviteten stiger, øges også risikoen for at blive offer for phishing-angreb.

Check Point Research (CPR) advarer nu om en markant stigning i phishing-angreb relateret til sommerferien, og opfordrer alle til at være ekstra opmærksomme, når de booker ferier, flyrejser og overnatninger.

Det skriver Tealtech.

Fupdomæner og falske rejsehjemmesider

I maj måned observerede CPR en betydelig stigning i phishing-angreb, der på en eller anden måde var knyttet til sommerferien.

Antallet af nye domæner relateret til ferierejser steg markant sammenlignet med sidste år, og mange af dem var enten skadelige eller mistænkelige.

Ifølge CPR blev der registreret mere end 25.000 nye domænenavne, der henviser til sommerferiesæsonen, i maj måned alene. Af disse vækkede næsten 800 mistanke hos eksperterne.

Mange af de nye domænenavne refererer til kendte rejsesider med det formål at vildlede folk, der har booket ferier. Målet er at narre ofrene til at indtaste deres oplysninger på en falsk side.

Risikoen ved falske hjemmesider

I værste fald bliver ofrene forvirrede mellem de rigtige og falske sider.

Konsekvenserne kan være ubehagelige, hvis man for eksempel ender med at betale falske gebyrer eller identificere sig selv gennem en falsk hjemmeside.

Det er derfor afgørende at være ekstra opmærksom og tage forholdsregler for at beskytte sig selv mod disse trusler.

Gode råd til at beskytte sig mod sommerens cybertrusler

  1. Bekræft webstedets ægthed: Kontroller https-mærket i adressen og se efter tegn på pålidelighed, såsom et låsesymbol ved adressen.

  2. Vær forsigtig med e-mails: Selvom de ser ud til at komme fra en pålidelig kilde, skal du være opmærksom på uventede vedhæftninger og anmodninger om personlige oplysninger.

  3. Hold dine antivirusprogrammer opdateret: Sørg for, at dine sikkerhedsprogrammer er opdaterede for at beskytte mod nyeste trusler.