Disse 24 ting må du ikke tage med ombord på Ryaniars fly

Rejse

21/06/2024

Foto: Shutterstock

Skrevet af Mia R.

Vidste du for eksempel, der er begræsninger for spiselig olie?

Sommerferien står for døren, og med den følger den ofte trættende opgave at pakke kufferterne.

Inden du begynder, er det en god idé at minde dig selv om den omfattende liste over forbudte genstande, som du ikke må tage med ombord på Ryanairs fly.

Sådan er reglerne for tøj

At købe nyt tøj til ferien er spændende og en vigtig del af forberedelserne til en storbyferie eller en uge på stranden i det dejlige solskin.

Men at få det hele pakket sammen og få det til at passe i kufferten eller håndbagagen kan være en udfordring.

Der er mange gode råd til, hvordan du kan pakke dine tasker, så du undgår at betale ekstra gebyrer, men desværre er de ikke altid fuldstændigt idiotsikre.

Ryanairs regler for tøj er ret standard: Så længe du får det hele til at passe i dine tasker og ikke overskrider vægtgrænserne, er du på rette vej.

Skarpe genstande og eksplosiver

Ryanairs liste over forbudte genstande indeholder nogle åbenlyse forbud og nogle, der ved første øjekast kan virke lidt mere nicheprægede.

"Du må ikke medbringe nogen af følgende genstande i indtjekket bagage eller håndbagage, eller have dem på dig gennem sikkerhedskontrollen (for eksempel i dine lommer)," står der på Ryanairs hjemmeside.

Øverst på listen er 'eksplosiver og stoffer og enheder, der er i stand til eller synes at være i stand til at forårsage alvorlig skade eller udgøre en trussel mod flyets sikkerhed, herunder detonatorer og lunter, replika eller imitation af eksplosive enheder, miner og granater'.

At forsøge at medbringe noget af dette ombord vil uden tvivl medføre alvorlige juridiske konsekvenser.

Brandfarlige stoffer og væsker

Listen over forbudte genstande fortsætter i samme spor med 'sprænghætte; andre eksplosive militære lagre; dynamit, krudt og plastikeksplosiver; gas og gasbeholdere; og brandfarlige væsker'.

Brandfarlige faste stoffer og stoffer, der forårsager kemiske reaktioner, må heller ikke pakkes i nogen form for bagage, ligesom 'fyrværkeri, nødraketter, røgkanister eller patroner og andre pyrotekniske artikler'.

Dagligdagsgenstande og kemikalier

Mere almindelige genstande som maling, terpentin, mineralsk terpentin og malerfortynder er også forbudt.

Det samme gælder alkohol med en alkoholprocent på mere end 70 procent.

Hvis du er ryger, skal du også være opmærksom på, at du ikke må medbringe lightere og tændstikker i din bagage. Du kan dog medbringe én lighter per person gennem sikkerhedskontrollen, men den skal være i en klar, plastpose og skal forblive på din krop under hele rejsen.

Særlige forbud

Ryanair tillader heller ikke mere end en liter spiselig olie, såsom olivenolie, juleknallerter og energibesparende pærer. Selv om det kan virke underligt, er det vigtigt at følge reglerne for at undgå problemer.

Listen inkluderer også forbud mod kemikalier, giftige stoffer eller infektiøse stoffer (f.eks. syrer og baser, 'våde' batterier, blegemiddel, tåregas, dyreafvisende sprays, giftstoffer, inficeret blod og bakterier og virusser). Radioaktivt materiale, herunder medicinske eller kommercielle isotoper, er også forbudt.

Desuden må korrosive stoffer, herunder kviksølv, bilbatterier og dele, der har indeholdt brændstof, ikke medbringes. Lithium-ion batteridrevne køretøjer (inklusive segways og hoverboards) er ikke tilladt, medmindre det drejer sig om kørestole eller mobilitetsudstyr, der overholder Ryanairs regler. Smart bags, hvor lithiumbatteriet ikke er fjernet, er også forbudte.

Våben og farer

Skydevåben, ammunition og våben, hvad enten de er ægte eller imitationer, er ikke tilladt. Dette inkluderer startpistoler, legetøjsvåben eller rekreative våben (såsom paintball-pistoler), sømpistoler, buer, slangebøsser, katapulter, harpungevær, elektrochokvåben, tasere, kvægbrydere og lasere. Desuden er dele af skydevåben (bortset fra sigteudstyr og sigter) heller ikke tilladt.

Konklusion på din bagageliste

For at sikre en sikker og problemfri rejse er det vigtigt at være opmærksom på og overholde Ryanairs omfattende liste over forbudte genstande.

At følge disse regler kan spare dig for tid, penge og stress, så du kan fokusere på at nyde din ferie.

Kilde: Lad Bible