Advarsel til pollenallergikere: Disse 5 europæiske destinationer er hårdt ramt af pollen

Rejse

24/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Maria F.

Ny forskning afslører, hvor høfeberramte skal undgå at rejse hen i Europa.

Høfeber er en stor plage for mange. En løbende næse, våde øjne og non-stop nysen er hverdag for dem, der lider af pollenallergi.

År 2024 har været særligt slemt for høfeberramte. Hvis du er på vej på ferie, skal du derfor være ekstra opmærksom.

Det skriver LADBible.

Pollenallergi findes i hele Europa

Det er vigtigt at forberede dig, hvis du planlægger en ferie i Europa. Forskning fra Hellotickets afslører, hvor i Europa du skal være ekstra forsigtig. 

Dr. Claire Merrifield, praktiserende læge og medicinsk direktør hos Selph, forklarer: "Pollen varierer fra land til land, og klimaet påvirker også pollensæsonen. Nogle oplever værre symptomer i udlandet."

Det skyldes, at typer af pollen varierer fra land til land, og det varierende klima og vejr betyder også, at pollensæsonerne kan være meget forskellige.

Bedste destinationer for høfeberramte

Dr. Merrifield understreger vigtigheden af at undersøge pollenforholdene i det land, man besøger: "Slemme høfebersymptomer kan ødelægge rejsen," siger hun: "Forbered dig hjemmefra, så du kan tackle symptomerne på ferien."

Ifølge Hellotickets kan du trygt rejse til Faro og Lissabon i Portugal, samt Ibiza og Dublin. 

Disse destinationer har lavere pollental i sommermånederne. Faro er bedst i juni, Lissabon i juli og august. Ibiza er ideel for græspollenallergikere hele sommeren, og Dublin er et godt valg for dem med ukrudtspollenallergi.

Værste destinationer for høfeberramte

Zürich

Zürich er blandt de værste steder at besøge tidligt på sommeren. Byen har høje niveauer af træ- og græspollen fra april til juli. Schweiz har generelt længere og mere intense pollensæsoner end andre europæiske lande.

Warszawa

Warszawa har meget høje græspollenniveauer i juni og juli. Med over 80 korn pr. kubikmeter luft ligger den polske hovedstad højt på listen over pollenramte byer.

Milano

Milano har moderate niveauer af træ- og græspollen fra maj til august. Udbrud kan nå op på næsten 70 korn pr. kubikmeter. Ukrudtspollen er højt i efteråret, så besøg Milano om vinteren.

Korfu

Korfu er en smuk ø, men ikke for høfeberramte. Ukrudtspollen er særligt højt om sommeren. Hvis du ikke ved, hvilken type pollen du er allergisk overfor, bør du undgå Korfu.

Budapest

Budapest er relativt sikkert tidligt på sommeren. Men ligesom Korfu har byen høje niveauer af ukrudtspollen i juli, august og tidligt efterår. Vinter er den bedste tid at besøge Budapest.

Forbered dig, undersøg pollentallene, og nyd din ferie uden høfebersymptomer.