Turist hang "forstyr ikke-skilt" på sin hoteldør - så bankede politiet på en tilfældig tirsdag

Rejse

02/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Liam T.

Det viser sig, at det faktisk er en meget udbredt praksis!

Vi har nok alle sat et 'Forstyr ikke'-skilt på vores hotelværelsesdør en eller to gange - uanset om du bare vil sove længe, ikke har brug for at stuepigerne gør din seng klar eller bare har lyst til lidt privatliv. 

Men det viser sig, at du måske skal være på vagt, når du bruger dørskiltet, da det kan have den modsatte effekt. 

En turist har advaret rejsende om at genoverveje at bruge det ældgamle signal til at bede nogen om at lade være med at gå ind, efter at hendes hotelophold endte med at involvere et besøg fra politiet.

Du undrer dig måske over, hvordan i alverden et 'Forstyr ikke'-skilt kan føre til det, men sådan er livet.

Den besynderlige historie

Kan du huske da du lavede din egen hjemmelavede version af skiltet for at forhindre dine forældre og søskende i at trænge ind i dit soveværelse? Kan du så huske hvordan det gik? 

I hvert fald forklarede journalisten Sophie Vershbow, at hun og hendes far havde tjekket ind på et hotel i Las Vegas og hængt et "Forstyr ikke"-skilt op på hendes dør, da de ikke havde behov for, at værelset skulle gøres rent dagligt. 

Men det hele gik galt, efter at de efterlod skiltet på dørhåndtaget i en længere periode. 

I et opslag på X, tidligere Twitter, forklarede Sophie: "Hvis du efterlader "Forstyr ikke"-skiltet på din hoteldør i mere end 72 timer i Las Vegas, sender de tilsyneladende automatisk en politibetjent for at sikre, at du er stadig i live." 

Hun besluttede at dele den bizarre oplevelse med andre brugere af sociale medier, efter at ordensmagten bankede på 'en tilfældig tirsdag eftermiddag', hvilket naturligvis gav hende et stort chok.

Regel findes på tusindvis af hoteller

Men det viser sig, at denne 'tjek op på gæster-politik' er meget almen, da tusindvis af hoteller verden over sender nogen til din dør, hvis 'Forstyr ikke'-skiltet har hængt der i et stykke tid. 

Det er klart, at omstændighederne varierer fra sted til sted, men resultatet forbliver den samme. 

De fleste hoteller i USA vil sende nogen for at bekræfte, at alt er i orden, hvis skiltet er udstillet, eller hvis de ikke har set eller hørt fra dig i et stykke tid. 

Ifølge KXAN: "På nuværende tidspunkt har næsten alle større hoteller en 72-timers Forstyr ikke-politik for at sikre sig, at personen er okay, og overholder loven" 

Medarbejdere omtaler disse besøg som 'velfærdstjek', men det kan enten være en medarbejder eller en politibetjent, der kommer for at tjekke, men det kommer an på hvor du bor. 

Hilton Hotels giver i stedet folk med et 'Forstyr ikke'-skilt kun 24 timers spillerum, da de ønsker at 'sikre deres gæsters velvære og bekræfte rummets tilstand'.

Kilde: LadBible