Trækker sig med det samme - Jakob Ellemann-Jensen færdig i politik

Politik

23/10/2023

Foto: News Oresund, CC BY 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/2.0>, via Wikimedia Commons
Foto: News Oresund, CC BY 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/2.0>, via Wikimedia Commons

Skrevet af J. Bøgen

Danmark skal have ny vicestatsminister og økonomiminister.

Jakob Ellemann-Jensen er ikke længere formand for Venstre. Faktisk er han ikke længere politiker overhovedet.

Det fortæller han på et pressemøde flankeret af Venstres næstformand Stephanie Lose og forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

Helt konkret sagde Jakob Ellemann-Jensen:

"Min person skygger for, at Venstre kan komme fremad igen. Derfor tager jeg konsekvensen nu og træder af som formand for Venstre. Venstre har ikke den størrelse, som Venstre skal have."

Det betyder ikke kun, at Venstre skal have ny formand. Det betyder også, at Danmark skal have ny vicestatsminister og økonomiminister. Ellemann-Jensen fortsætter dog som medlem af Venstre.

Indtil partiets landsmøde i november vil Stephanie Lose overtage rollen som organisatorisk formand i Venstre. Troels Lund Poulsen vil overtage Jakob Ellemann-Jensens poster i regeringen.

Dårlige meningsmålinger og vælgerflugt

Ellemanns bombe sprænger på et tidspunkt, hvor både han og partiet har skrabet bunden i meningsmålingerne.

I en Megafon-måling i september var der således kun fire procent af danskerne, der pegede på den nu tidligere formand for Venstre som deres foretrukne statsminister.

I en Epinions-måling fra d. 3. oktober stod Venstre blot til at få 8,7 procent af stemmerne, hvis der var valg i denne måned. Det er et historisk lavt niveau og ville gøre Venstre til det kun femtestørste parti i Folketinget.

Hvad fremtiden nu bringer for den garvede politiker, må vi vente med at finde ud af. Sikkert er det dog, at en stærkt bevæget Jakob Ellemann-Jensen på pressemødet fortæller, at han glæder sig til at lave noget andet end netop politik, ligesom han også glæder sig til at kunne bruge tid med sin familie.

"Jeg har savnet jer, og jeg glæder mig til at være mere sammen med jer," lød den særlige hilsen til dem.