Pia K. udtaler: Jeanie Nørhave forstår og taler engelsk!

Politik

04/12/22 | 04:30

Kilde: S.Juhl, CC0, via Wikimedia Commons
Kilde: S.Juhl, CC0, via Wikimedia Commons

Skrevet af Mathias Højgaard-Rasmussen

Jeanie Nørhave har fortalt at hun ikke vidste hvad hun skrev under på da hun i sin tid underskrev en lejekontrakt som hoteldirektør

Den tidligere DF-chef udtaler nu, at hun ikke kan genkende udtagelsen fra Jeanie Nørhave “Jeg kan ikke engelsk”. Vi kender alle til den ret centrale retsag imod Morten Messerschmidt, og nu er Pia K klar til at udtale sig om personer involveret i sagen. 

Pia K mener nemlig ikke at det passer når den tidligere DF-administrationschef udtaler at hun ikke kan engelsek. Fredag afgav Pia Kjærsgaard sin forklaring i Retten på Frederiksberg. Jeanie Nørhave mener nemlig ikke at hendes engelsk var godt nok til at forstå hvilke dokumenter hun inderskrev som daværende hoteldirektør. 

“Det har overrasket mig at læse, udtaler Pia Kjærsgaard fra vidneskranken.”

Pia K beretter om hvordan hende og Jeanie Nørhave, tidligere har haft et tæt og personligt venskab. Da retsmødet er overstået vil hun dog ikke udtale sig om venindestatusen idag - om den er intakt eller ej. 

Pia forklare i dybten fra vidneskranken, hvordan hende og Jeanie Nørhave, tidligere har være på en rejse sammen til Taiwan, hvor Pia mener Jeanie lystigt udfoldede sig engelsk, som dog ikke var på universitetsniveau, men dog stadig godt nok til at geberte sig i udlandet. Pia K beundrede enda Jeanie’s evne til bare at springe ud i det engelsek. 

Forsvaren spørg også Pia om Jeanie slog hende som en person der ikke kunne engelsk, hvortil Pia K hastigt svare: “Nej”. 

Jeanie Nørhave har tidligere i sagen - været bag vidneskranken. Her fortæller hun at hende og hendes mand har været på en rejse til Taiwan, hvor de skulle optræde som tolke. - Det afviser Pia Kjærsgaard også. “Hun har aldrig været bleg for at byde ind, hun er et selskabsmenneske!” udtaler Pia K, som iøvrigt også ser Jeanie Nørhave som meget detaljeorienteret, og har meget svært ved at se hende skrive under på noget hun ikke har sat sig ind i. Pia Kjærsgaard afviser prompte at hun skulle have koordineret sin vidneforklaring med Morten Messerschmidt. 

“Jeg kan godt klare mig selv, siger hun skarpt, og vender snuder mod en ventende bil.” udtaler hun til Ekstrabladet.