Lars Boje Mathiesen har fået afvist forslag til partinavn: Disse 2 forslag havde han indsendt

Politik

25/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Nu går han i tænkeboks for at finde på et nyt navn.

Hvis du skulle starte et nyt politisk parti, hvad skulle det så hedde?

Måske "Dansk Pirat Parti"? Eller "Bacon og Øl Partiet"? Du kan også vælge "Spis Sand"? Og hvis du har en forkærlighed for tarteletter, kan du også vælge "Det Danske Tartelet Forbund".

Tro det eller ej, men de tre ovenstående navne er faktisk godkendte partinavne i Danmark. For at et parti kan begynde at indsamle vælgererklæringer, som man skal bruge, hvis man vil stille op til valg, skal et partinavn nemlig godkendes af Valgnævnet.

Og selvom Valgnævnet altså har godkendt de ovenstående fire navne, så fik Lars Boje Mathiesen afslag på de to navne, han havde indstillet til godkendelse for sit nye parti.

Og hvad var de to forslag så? Det var "Borgernes Parti" og "Danmarks Bedste Parti".

Særligt fremhævet

TV 2 skriver, at Lars Boje Mathiesen i et opslag på Facebook har skrevet, at han ikke er overrasket over afgørelsen, og at han tolker det, som at "systemet allerede er imod dem".

I en video på Facebook læser Mathiesen op af det, der skal være en afgørelse fra Valgnævnet:

"Vi har lagt vægt på, at partinavnet på stemmesedlerne vil fremstå særlig fremhævet og dermed skille sig ud i forhold til andre opstillingsberettigede partier, idet partinavnet naturligt rent sprogligt må opfattes som en anprisning af netop dette parti i forhold til andre opstillingsberettigede partier," står der blandt andet i afgørelsen ifølge Boje Mathiesen.