Fra i dag giver det "bøder": Så meget koster det parttierne per valgplakat, der stadig ikke er taget ned

Politik

18/06/2024

Genrefoto: Shutterstock
Genrefoto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

De omstridte valgplakater skulle være fjernet mindat til tirsdag, ellers venter regninger for nedtagning.

Danskerne har endnu en gang været ved stemmeurnerne, denne gang for at stemme til Europaparlamentsvalget, der fandt sted søndag den 9. juni.

Valgkampen har som så mange gange før været præget af et væld af valgplakater, som har været hængt op over hele landet, og nu står udfordringen med at få dem taget ned.

I ugerne op til valget blev lygtepæle, gader og stræder fyldt med plakater, som enten prydede eller skæmmede bybilledet, afhængigt af hvem man spørger.

Når valget er overstået, skal plakaterne fjernes, men dette sker ikke altid så hurtigt som reglerne foreskriver. Ifølge de gældende regler skal valgplakaterne være fjernet senest otte dage efter valgdagen ved døgnets afslutning.

I EU-valgets tilfælde betyder det, at politikerne havde indtil mandag midnat til at få fjernet deres plakater.

Modtager regning fra Vejdirektoratet og kommunerne

Skulle fristen for nedtagningen overskrides, risikerer partierne at få en regning fra Vejdirektoratet og kommunerne, som i fællesskab sørger for nedtagning og opbevaring af de efterladte plakater.

Det skriver DR.

Det økonomiske incitament skal sikre, at politikerne tager deres ansvar alvorligt og får ryddet op efter sig.

"Så oplyser vi til partierne, at vi har nedtaget deres plakater, og så får de en faktura på 524 kr. per plakat," Oplyser landinspektør ved Vejdirektoratet Jesper Lyngholm.

Et beløb, der hurtigt kan løbe op, hvis mange plakater efterlades hængende.