Servicefradrag og 4 andre fradrag, du skal huske på årsopgørelsen

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Forår = årsopgørelse!

Hvis du ikke allerede har sat kryds i kalenderen, så kan du lige så godt gøre det nu: Mandag d. 13. marts 2023.

Nej, det er ikke en fødselsdag eller en bryllupsdag, du har glemt (eller det kan jo egentlig godt være, måske du lige skulle tjekke efter ...), men det er netop den dag, årsopgørelsen for 2022 bliver tilgængelig i TastSelv på Skat.

Det kommer uden tvivl til at blive en dag med lange ventetider, tekniske udfordringer, og måske bør du allerede nu beslutte dig for, at du først vil forsøge at komme ind på din årsopgørelse de følgende dage efter d. 13.

Men der er nogle ting, du allerede nu kan begynde at få styr på - for der er en risiko for, at du snyder enten dig selv eller Skat for tusindvis af kroner!

5 vigtige fradrag

I et digitaliseret land som Danmark kan Skat selv hente størstedelen af de oplysninger, de skal bruge for at udregne din årsopgørelse. Samtidig sørger din bank også for at sende relevant information til de rette modtagere, så for eksempel indbetalinger til pension bliver regnet med.

Men der er nogle ting, som hverken banken eller Skat selv kan hente oplysninger om, og derfor er det op til dig at sørge for, at tallene i årsopgørelsen er rigtig.

Skattestyrelsen ved godt selv, at der er mange danskere, der ikke lige har styr på, hvad de skal huske at få styr på hvornår, og derfor har de sendt et opslag ud på Facebook, hvor de lige gennemgår fem vigtige fradrag:

  • Kørselsfradrag

  • Børnebidrag

  • Servicefradrag

  • Aktier, værdipapirer, udbytte m.v.

  • Indtægter ved deleøkonomi

Vær opmærksom på, at de ovenstående fem fradrag ikke er de eneste, du selv skal have styr på, men det er traditionelt set nogle af dem, mange glemmer at tjekke efter, når de får adgang til årsopgørelsen.