Kan give store besparelser: Godt nyt til danske boligejere

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det ville da ikke gøre noget!

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Det er vidst ikke gået manges hverken næse eller pengepung forbi, at renterne de seneste år har været høje og har presset særligt boligejeres økonomi.

For nyligt kom den længe ventede rentenedsættelse på 0,25 procent, og nu er der igen godt nyt til boligejerne.

Danmark står nemlig højt på listen over attraktive investeringsmuligheder for europæiske investorer, især når det gælder fastforrentede realkreditobligationer.

Det skriver Ekstra Bladet.

Ifølge de seneste tal fra Nationalbanken har de europæiske investorer øget deres beholdning af disse obligationer markant i årets første kvartal, en stigning på hele 2,2 milliarder kroner. Det markerer første gang i syv kvartaler, at beholdningen ikke er blevet reduceret.

Den fornyede interesse betyder, at europæiske investorer nu ejer 22,1 procent af alle danske fastforrentede realkreditobligationer. Selvom dette er en betydelig forbedring, har markedet ændret sig drastisk de seneste år.

Sammenlignet med for to år siden, ejer de europæiske investorer stadig for 45 milliarder kroner færre obligationer.

Kan resultere i bedre kurser for boligejere

Centralbankernes renteforhøjelser har haft en betydelig indflydelse, men chefanalytiker hos Totalkredit Sune Malthe-Thagaard påpeger, at de øgede investeringer fra europæiske investorer kan resultere i bedre kurser for boligejere.

"Når udenlandske investorer får lidt mere lyst til at holde danske realkreditobligationer, kan det give lidt bedre kurser, når boligejere skal have et fastforrentet lån," forklarer han.

Dette anses som en fordel, især fordi de udenlandske ejere hovedsageligt er placeret i Europa.

På trods af de positive tendenser ejer udenlandske investorer i dag omkring 28 procent af de danske realkreditobligationer, hvilket er et fald fra toppen på 35 procent i 2020.

Alligevel indikerer den nuværende stigning i europæisk interesse en stabilisering og mulig fremtidig vækst på markedet.