Følg med i morgen: Nationalbanken indkalder til pressemøde

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

På et pressemøde i november 2023 blev det annonceret, at tusindkronesedlen bliver afskaffet.

Når det kommer til økonomi, er der som regel en god grund til at følge med, når der sker noget nyt.

Derfor er det nok også i manges interesse at følge med onsdag formiddag, når Danmarks Nationalbank vil holde pressemøde.

Kl. 10.30 onsdag d. 20. marts vil nationalbanksdirektøren Christian Kettel Thomsen nemlig komme med en dybdegående gennemgang af Danmarks økonomiske tilstand, og ikke mindst forventningerne til, hvad fremtiden vil bringe.

Afskaffede pengeseddel

De fleste husker nok Nationalbankens pressemøde sidste år, hvor Kettel Thomsen annoncerede, at tusindkronesedlerne vil blive udfaset af dansk økonomi.

Helt præcist vil man ikke længere kunne bruge de velkendte sedler til at betale med fra d. 21. maj 2025.

Det bliver næppe en lige så stor bombe, der lander under pressemødet onsdag, man ikke desto mindre kan det få indflydelse på mange danskeres økonomi.

I september sidste år rådede nationalbankdirektøren nemlig politikerne til fortsat at føre en stram økonomisk politik.

"Vi er fortsat ikke i mål i forhold til at sikre en lav og stabil inflation i Danmark," sagde han ved den lejlighed.

Godt nok er inflationen faldet mærkbart siden det pressemøde, men vi ved altså ikke, om det får Nationalbanken til at ændre i anbefalingerne til politikerne - og det er derfor, det kan være en god idé lige at følge med onsdag formiddag.

Hele seancen vil blive livestreamet via bankens officielle hjemmeside, hvilket gør det muligt for et bredere publikum at følge med i præsentationen og eventuelle Q&A-sessioner.