Der bliver løbende sendt ejendomsvurderinger ud til boligejerne.
Inden da har boligejerne mulighed for at se oplysningerne om deres ejendom igennem, når de får den såkaldte deklaration med de data, som ligger til grund for vurderingen.
Hvis boligejere finder fejl eller mangler i deklarationen, er der fire uger til at sende en indsigelse ind til Vurderingsstyrelsen. Herefter bliver det vurderet, om forholdene påvirker værdien af ejendommen så meget, at det får indflydelse på vurderingen, og der derfor kan fås et tillæg eller et nedslag.
”Korrekte oplysninger er helt afgørende for kvaliteten af de nye ejendomsvurderinger. Og boligejerne kan selv være med til at sikre, at de data der danner grundlag for deres vurdering af grund og ejendom er korrekte og ajourførte ved løbende at tjekke op på oplysninger i de offentlige registre og ved at indberette ændringer eller fejl samt mangler til myndighederne,” fortæller Anne-Sofie Jensen, direktør i Vurderingsstyrelsen.
Vurderingsstyrelsens 7 råd
Vurderingsstyrelsen har lavet en guide med syv gode råd til boligejere, så de giver sig selv de bedste muligheder for at få en retvisende vurdering.
Overskrifterne på de syv råd er:
Ret oplysninger i BBR
Indberet fejl og mangler til Matriklen
Tjek op på dine tinglysninger
Tal med kommunen
Sørg for at have dokumentationen i orden
Vent ikke med at tjekke data til, at du modtager din deklaration
Husk at du har mulighed for at klage
Men Vurderingsstyrelsen beskriver udførligt hvert råd i den guide, de har lavet til boligejere, og den kan du finde på Vurderingsstyrelsens hjemmeside her.