Er du over eller under? Så meget har en gennemsnitlig dansker stående på kontoen

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det er nye tal fra Nationalbanken, der afslører det.

Danskernes samlede opsparing har nået hidtil usete højder.

Ifølge nye tal fra Nationalbanken havde den gennemsnitlige dansker over 18 år i april måned hele 246.000 kroner stående på en indlånskonto.

Det bringer den samlede opsparing op på rekordhøje 1.187,7 milliarder kroner.

Opsparingen steg alene i april med næsten 20 milliarder kroner, og over det seneste år har der været en samlet stigning på 70,4 milliarder kroner.

Sådan skriver B.T..

"Man må nærmest lige holde fast i bordkanten, når man ser, hvor meget danskerne nu samlet set har stående i banken. For det er et svimlende beløb", lyder det fra Anne-Louise Lindkvist, der er kunderådgivningschef i Sampension.

Flere ting spiller ind

B.T. skriver videre, at flere faktorer har bidraget til den markante stigning i danskernes opsparinger.

For det første blev der udbetalt 26 milliarder kroner i overskydende skat i april, hvilket har haft en betydelig indvirkning. Derudover har lønmodtagerne oplevet pæne lønstigninger, og beskæftigelsen har tilmed nået nye højder.

Virksomhedsudbytter, der blev udbetalt i april, samt afslutningen på negative renter på indlånskonti, har også hjulpet danskernes opsparing på rette vej.

Anne-Louise Lindkvist vurderer, at 1.200 milliarder kroner er inden for rækkevidde i de kommende måneder, hvis trenden fortsætter.