Undgå dem og få sundere hår: 2 fejl i badet, de fleste laver

Mode med mere

08/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Laver du nogen af dem?

De fleste af os drømmer om længere og tykkere hår.

Dem med tykke krøller længes efter lokker, der kan smides ind i en hestehale uden timers vedligeholdelse, mens dem med tyndere hår bruger mere, end vi gerne vil indrømme, på produkter og tricks for at få vores hår til at se større ud.

Men en frustration, vi alle deler, er, når vores hår ser tørt og usundt ud.

Det skriver Mirror.

Hårekspert Nicole Petty, der arbejder for Milk + Blush, hævder, at der er en hverdagsfejl, mange af os laver, som kan være medvirkende til det uønskede look - den temperatur, vi vasker vores hår ved.

Vasker for varmt

"Selvom varmt vand kan være gavnligt for at hjælpe produkterne med at absorbere dybt ind i håret, kan det også fjerne hårets naturlige olier, hvilket forårsager tørhed og overdreven olieproduktion for at kompensere for en dehydreret hovedbund og hårlokker." fortæller Nicole og fortsætter:

"Dette kan forårsage afskalning og kløe i hovedbunden, hvilket resulterer i, at håret føles tørt og skørt og fører til at det knækker."

I stedet for at bruge varmt vand, er det en god idé at skrue lidt ned for varmen

"Skyl i stedet dit hår med lunkent vand for at bevare de naturlige olier i dit hår og bevare fugten." fortæller Nicole og tilføjer:

"Søg efter at vaske dit hår i vand, der ikke er varmere end 38 grader Celsius for at minimere skæl og hjælpe med at få dit hår til at se mere skinnende ud, da køligere vand hjælper med at forsegle håret fastlåse fugt."

Vasker for ofte

Men det er ikke kun temperaturen som flere danskere fejlagtigt har for høj. Der er en anden nøglefaktor, der kan skade vores hår.

Et af de store spørgsmål, folk stiller sig, er, hvor ofte vi skal vaske vores hår, og der er en masse information derude.

Nogle hævder at vaske det for meget er et absolut no-go, mens andre siger, at det er vigtigt at forvise alt det fedt og snavs.

Heldigvis har Nicole svarene, men det er ikke helt ligetil.

"Hyppigheden af ​​hårvask afhænger af din hårtype og livsstil, men overvask er en almindelig fejl, der kan skade dit hår." fortæller hun og fortsætter:

"Overdreven vask kan fjerne de naturlige olier og tørre dine lokker ud, efterlade den tilbøjelig til at knække og blive tyndere. Som en generel regel bør du undgå at vaske dit hår mere end 2-3 gange om ugen. Hår, der hurtigt bliver fedtet, kan tyde på, at du overvasker håret."

Hvis du oplever at dit hår bliver ofte fedtet kan du trække tiden mellem dine hårvaske ved at bruge tørshampoo.