Så ofte bør du vaske dit hår ifølge hårekspert

Mode med mere

09/07/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Svaret vil nok komme bag på mange!

Mange mennesker vasker deres hår hver dag, mens andre vælger kun en gang om ugen, men hvad er korrekt ifølge eksperter?

The Salon Guy, en professionel hårstylist og mediepersonlighed med over en million abonnenter på YouTube, har delt hvor ofte folk burde vaske deres hår.

Og han afviser pure nogle myter om hårvask. For The Salon Guy er der masser af rådgivning på internettet om hårvask, men dette tager ikke højde for den enkelte persons unikke hårtype.

Ifølge The Salon Guy er det helt op til dig, hvor meget, eller hvor lidt, du vasker dit hår.

Vask efter behov

Han sagde: "Min helt ærlige mening som frisør i mange, mange år er at vaske dit hår efter behov. Hvad har din hovedbund brug for? Hvad har dit hår brug for?"

For dem, hvis hår bliver beskidt meget let, måske på arbejde eller fra sport, er det rigtige at vaske deres hår "så ofte som muligt".

For andre forsikrede han dem om at det at vaske hår sjældnere "ikke vil få dit hår til at falde ud, det vil ikke skade dit hår på nogen måde – det vil ikke være verdens ende."

Omvendt siger The Salon Guy, at det dog er muligt at vaske dit hår for ofte. Dette sammen med at bruge den forkerte shampoo og hårprodukter kan udtørre hovedbunden. Skæl eller skæl kan være et tegn på, at du overdriver hårvask og "fjerner de olier, som din hovedbund har brug for".

Eksperten fortsatte: "Efter min mening er det helt perfekt at vaske dit hår to eller tre gange om ugen - måske mandag, onsdag og fredag."

At vaske dit hår hver anden til tredje dag er også optimalt, hvis du ønsker længere hår. The Salon Guy hævdede, at denne hårvask rutine holder håret fugtigt og kan forårsage hurtigere hårvækst.

Brug af balsam

Hvad angår balsam, forklarede The Salon Guy, at dette fjerner eventuelle sammenfiltringer og holder det blødt og glat.

Dem med tyndt eller fint hår kan opleve, at for meget balsam tynger deres hår ned, og de behøver kun at gøre dette hver anden gang de bruger shampoo.

I stedet kan de bruge shampoo og derefter bruge The Salon Guys 25 - Leave In Hair Treatment Spray for at "tæmme enderne, forhindre krus, flyvsk hår", for UV-beskyttelse og for at beskytte mod vejret.