Makeup-artister afslører: Stop disse 3 hårvaner og se 10 år yngre ud

Mode med mere

25/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mette N.

Det er måske værd at prøve af!

Selvom du har de bedste intentioner, kan nogle fejl, du laver med dit hår, få dig til at se mindst "10 år ældre" ud, ifølge en hårstylist.

Glem de dyre hudplejeprodukter, det viser sig nemlig, at nogle simple ændringer i dit hår kan få dig til at se 10 år yngre ud.

Mange af os bruger mange penge på at få os selv til at se yngre ud, hvad enten det er dyre fugtighedscremer eller at sørge for jævnligt at påføre SPF.

Men det viser sig, at hemmeligheden bag at se yngre ud faktisk kan være dit hår.

Skal du have pandehår?

Mens klippet, farven og stilen på dine lokker kan hjælpe dig med at opnå et mere ungdommeligt udseende, kan det modsatte siges for nogle frisurer.

Makeupartist og brudestylist Dana Tate deler regelmæssigt sine tricks og tips online, og i en video uploadet til det sociale medie TikTok opfordrede hun folk til at "holde op med at gøre disse ting med dit hår for at se yngre ud" og tilføjede, at fejlene kunne ende med at tilføje "10 år" til din alder.

For det første anbefalede Dana folk ikke at have "superkort pandehår". Selvom du måske tror, ​​at pandehår får dig til at se ungdommelig ud, kan det have den modsatte effekt.

VS Sassoon-stylist Rob Reeves forklarede: "Det er fristende at gå efter et lidt tungere, kantet pandehår, når panderynker begynder at dukke op, men et kraftig pandehår lukker af for dit ansigt og får dine øjne til at se mindre ud. Det fremhæver også fine linjer. Et mere fint, langt pandehår er langt mere flatterende og alsidigt."

Brug ikke dette hårprodukt

Mange mennesker bruger måske hårspray som en måde til effektivt at "låse" deres frisure på plads, men ud over at give dig et "hjelmhoved", hævder Dana også, at det "får dig til at se ældre ud".

Mens Dana ikke gik ind i detaljerne, har Amanda Von Dem Hagen, international underviser og hudplejeekspert hos Glo Skin Beauty, tidligere forklaret, at hårspray "indeholder alkohol og lakker, der vil udtørre din hud, hvilket får den til at blive dehydreret og se meget ældre ud".

Det kan også have samme effekt på håret. Så det er vigtigt ikke at sprøjte for meget. I stedet skal du blot dække dit hoved i en jævn let afstøvning, holde mundstykket på beholderen omkring 15 cm væk fra dit hår og ikke fokusere på ét sted.

Lyst eller mørkt hår?

Til sidst forklarede Dana, at "hårfarve, der er for mørk til dig, gør dig ikke nogen tjeneste. Selv hvis du elsker mørkt hår, så prøv et par highlights [lyse striber] ved ansigtet for at lyse op omkring dit ansigt og få dig til at se mindst 10 år yngre ud".

Kilde: Mirror