Lad ikke gråt hår stoppe dig: Sådan rocker du bedst dit nye look, uanset din alder

Mode med mere

09/07/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Gråt hår er ikke længere kun for kvinder, der er oppe i årene.

Kvinder med gråt hår ses ofte som modne damer, men Silvina Neder, en hårmodel med gråt hår, der også er influencer og grundlægger af Silvinia LONDON, mener, at det "ikke er det grå hår, der får dig til at se gammel ud".

Det skriver Express.

I forbindelse med lanceringen af en nye serie af produkter, der specifikt plejer gråt hår, delte Neder sine stylingtips.

Derfor får du gråt hår

Silvina sagde, at der "ingen repræsentativ alder er til at blive grå".

"Forskning viser, at omkring hver fjerde person vil have halvdelen af ​​deres hår blive gråt, når de når de 50. For at nævne et gennemsnit, ville de fleste begynde, at få gråt hår i 30'erne, men det afhænger hovedsageligt af genetik. Der er mennesker, der har en betydelig andel af gråt hår i 20'erne og nogle, der kun har nogle få sølvstrå tæt på 50'erne."

Med hensyn til hvorfor hår bliver gråt, afslørede hun:

"Gråt hår er oftest forårsaget af den naturlige ældningsproces, da hårsækkene nedsætter produktionen af ​​melanin. Der er også andre tilstande, der har været forbundet med den grånende proces, såsom mangel på vitaminer (f.eks. vitamin B12, vitamin D, jern, zink, vitamin B5). Undersøgelser viser også, at vedvarende stress over en vis periode kan fremskynde den grånende proces. Men de insisterer på, at en stressende begivenhed ikke straks vil gøre håret helt hvidt."

Ikke kun for kvinder over 50

Da hun så på sin egen grå hårforvandling, sagde hun:

"Hvis jeg ser på kvindernes oplevelser i min familie, kan jeg sige, at min grånende proces accelererede markant, da jeg flyttede fra en lille by i Argentina for at studere i en storby. .Og min mor fortæller altid historien om, at min bedstemor blev grå i løbet af få måneder, da de havde bygherrer hjemme, mens de boede der."

"Jeg tror, ​​det negative stigmatisering kommer fra det faktum, at kvinder, der er 40+ nu, voksede op med at se vores gråhårede bedstemødre have en "mormors livsstil". Med dette mener jeg, at for omkring 30 år siden var kvinder over 50 som regel ude af en professionel karriere, ikke påbegyndt nye forehavender, ikke havde et aktivt kærlighedsliv eller dyrkede sport. Når det er sagt, tror jeg, at det negative billede, som gråt hår får, har mere at gøre med en livsstil for 50+ kvinder i fortiden, snarere end med hårfarven," fortæller Silvina og fortsætter:

"Det har heldigvis ændret sig radikalt. Nu ser vi 50+ kvinder, der starter nye virksomheder, nye karrierer, bærer enhver form for tøj, der passer til dem, starter forhold og dyrker et utal af sportsgrene. Jeg kan tale for mig selv, jeg begyndte at arbejde som model tæt på mine 50'ere og endnu mere, takket være mit grå hår."

Et stærkere sundere hår

For nogle kan det være skræmmende at gå naturligt gråt eller sølv, og mange bekymrer sig om, hvordan teksturen i deres hår kan ændre sig.

Silvina sagde: "I min egen erfaring kan jeg sige, at mit grå hår er stærkere og sundere end før, da jeg farvede det, da det vokser naturligt og fri for de kemikalier, der er i hårfarve. Nogle mennesker siger, at gråt hår er mindre håndterligt, men jeg tror, ​​det er et spørgsmål om at lære at pleje og style det."

Når det kommer til vask og styling af gråt hår, sagde modellen, at det er "meget vigtigt at vælge de rigtige produkter til at pleje det nye sølvhår" og anbefaler sin egen serie af produkter til gråt hår.

“Jeg siger altid, at det ikke er det grå hår, der får dig til at se gammel ud, det er din fulde stil og attitude, der tæller."

Sådan styler du gråt hår

Silvina talte også om hvilke styles der kunne passe til gråt hår.

"Jeg har altid troet, at sølv kun var til kvinder med glat hår - måske er det en af ​​grundene til, at det tog mig så lang tid at træffe beslutningen! Men da jeg så mine krøller vokse, elskede jeg også sølvkrøllet hår. Jeg tror, ​​at det er den bedste vej at forsøge at finde frem til din naturlige tekstur med en fantastisk klipning. Det vigtige, nu hvor vi ikke bruger penge på farvning, er at investere i at finde den rigtige stylist til at passe på dit hår." fortæller Silvina og fortsætter:

"Gå altid med den længde, du føler dig tryg ved. Hvis du er vant til kort hår, så find din korte stil, og hvis du kan lide langt, så lad dine sølvstrå vokse. Ekspertråd fra en god stylist er nøglen. Professionelle stylister ved, hvad de laver, så lad dem gøre deres arbejde!"

Overgangen

For alle, der går over til helt gråt eller sølvfarvet hår, delte Silvina sine overgangstips og sagde, at det tager et par måneder, så det er meget vigtigt at have besluttet sig og stærkt holde sig til målet.

“Når målet er sat, skal du vælge, hvordan hårvæksten skal ændres. Du kan vælge at klippe det kort og blive gråt med det samme, du kan lade det vokse og bære med tofarvet hår i et stykke tid, eller du kan få lidt blegning på det farvede hår," fortæller Silvina og tilføjer:

“Jeg valgte den anden måde, hvilket ikke var så slemt for mig, da mit hår vokser meget hurtigt, og krøller hjælper med at skjule linjen mellem de to farver. At klippe kort er super praktisk, men det kan være for brat (to ændringer på samme tid, farve og kort hår på samme vej, ikke for alle!). Og den tredje, er den, jeg anbefaler mindre, da den skal udføres af en ekspert - at opnå en grå nuance er ikke let - og blegemidlet på det farvede hår vil sandsynligvis være ret skadeligt."