Dansk frisør forklarer: Sådan undgår du, at krællerne forsvinder i løbet af dagen

Mode med mere

17/06/2024

Foto: Screenshot, @Christian-montez / YouTube
Foto: Screenshot, @Christian-montez / YouTube

Skrevet af J. Bøgen

Det er virkelig ærgerligt at føle sine krøller forsvinde gradvist, som dagen skrider frem, når man har brugt tid og kræfter på at få dem til at blive perfekte.

Måske oplevede du det så sent som til julemiddagen eller en af de mange julefrokoster, du måske har været afsted til.

Du har brugt masser af tid og kræfter på at lave de perfekte krøller i håret, du tager afsted og ligner en million - men i løbet af aftenen kan du både mærke og se, at krøllerne begynder at forsvinde fra håret.

Irriterende, frustrerende, og uden tvivl en følelse af masser af skønne spildte kræfter.

Men der er faktisk noget, du kan gøre for at få dine elskede krøller til at holde hele aftenen.

Den danske frisør og make up-artist, Christian Montez, fortæller, at det godt nok kræver lidt øvelse, men at man sagtens kan mestre det derhjemme.

Vælg de rigtige produkter

Først og fremmest forklarer Montez, at det handler om at vælge de rigtige produkter til dit hår, så du sikrer, at du får det ønskede resultat.

Man skal desuden heller ikke starte ikke med hår, der trænger alt for meget til en hårvask, for hvis håret er for fedtet, vil det være svært at få det til at holde.

Han foreslår, at man kan starte med at vaske håret med en god afrensende shampoo for at fjerne alle fedtstoffer og gerne med en smule conditioner i spidserne – men ikke for meget – kun lige nok til at lukke hårets skellag, så det ikke bliver elektrisk.

Efter vasken gælder dte om at bruge et varmebeskyttende produkt, der beskytter håret og gør det nemt at arbejde med. Påfør det inden føntørring af håret, så er du godt i gang

Brug gerne lidt tid på at udglatte håret mens du tørre det, for så bliver det meget lettere at lave flotte krøller.

Når håret er tørt

Efter man så har føntørret håret skal man bruge et produkt der giver dit hår noget modstand – det er med til at din styling holder.

I denne fase bruger Montez selv Kevin Murphy Body Builder, som er en skum der normalvis bruges i tørt hår for at skabe volume og fylde samt en flot form på håret – men han fortæller, den også er helt genial at bruge på det tørre hår, inden man skal style det med glattejern eller krøllejern, for at få looket til at holde.

Når du har fordelt produktet i håret – gerne en lille tot hår ad gangen – skal du bruge føntørre igen, for at få håret helt tørt igen.

Når du føntørrer håret vil du samtidig opdage at håret har mere modstand, og så er du på rette vej, til at opnå et look som holder og denne forberedelse er altafgørende for din styling.

Brug dit glattejern korrekt

Selve det at lave krøllerne kan være noget af en opgave, og det er noget, der kræver træning.

Christian Montez fortæller, at han har en hovedregel om, at man skal have ledningen op mod loftet, sætte jernet på og så dreje det væk fra en selv. I videoen i bunden af artiklen har fortæller og demonstrerer han, hvordan man skal gøre.

Det er imidlertid vigtigt, at man ikke rører for meget ved hører, når man laver krøller. Det skal man vente med, til håret er helt koldt igen. Forklaringen på dette er, at varmt hår er nemt at forme, og derfor er det vigtigt, at det bliver koldt, førs du trækker i krøllerne. Dine hænder er nemlig varme, og med de naturlige fedtstoffer i hænderne, kan man hurtigt få ødelagt de flotte krøller, man lig ehar lavet.

Brug en bred kam til at frisere håret, og hvis man gerne vil bruge hænderne, anbefaler Montez, at man bruger noget tørshampoo til først at fjerne fedtstofferne i hænderne.

Den afgørende finish

For så at få krøllerne til at blive siddende, kræver det, at man vælger et godt finish-produkt. Christian Montez bruger igen et Kevin Murphyprodukt, Doo Over, som er med til at definere stylingen og skabe struktur.

Han foreslår, at man kan starte hel fra bunden ved hårrødderne for at skabe mere volumen i håret.

Fordelen ved sådan en struktursprau eller en tørshampoo er, at håret ikke bliver helt stift eller låst fast, som det gør med hårlak.

Du har lige et par dage til at øve dig, så du kan blive helt klar til at hoppe ind i 2024 med de flotteste, hjemmelavede krøller!