Gør dette ved dine øjenbryn: Får dig til at se yngre ud på få sekunder

Mode med mere

09/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mia R.

Øjenbryn er en stor del af vores look, og de kan både arbejde imod os og med os – også når det kommer til at se yngre ud. I artiklen her får du en eksperts råd til, hvad du skal gøre for at få den rette ungdommelige effekt.

Vi har sikkert alle hørt om betydningen af at finde den rigtige øjenbrynsform, der passer til ens ansigt. Men vidste du, at velplejede øjenbryn også kan få dig til at se yngre ud? Når vi ældes, kan visse ansigtstræk, som øjenbrynene, blive mindre fremtrædende, hvilket kan give et ældre udseende.

Øjenbrynene – porten til ungdommelighed

Fyldige øjenbryn giver altid indtryk af ungdom. Modsat vil tynde, overpincerede bryn, der blotter øjenbrynsbenet, altid give et indtryk af aldring. Øjenbrynshår, der dækker øjenbrynsbenet, blødgør den øvre tredjedel af ansigtet og får altid en person til at se yngre ud.

Hvordan får man det perfekte øjenbryn med makeup?

Smukt definerede bryn er en øjeblikkelig, ikke-invasiv måde at dreje tiden tilbage på. De perfekt symmetriske brynbuer indrammer og løfter ansigtet, og så giver de også en ungdommelig glød i dit udseende.

For at gøre dette delte en ekspert, som specialiserer sig i makeup og hudpleje for dem over 40, en “hurtig” måde at style brynene på for at "se yngre ud" på sociale medier. Jentri Quinn, bedre kendt som @jentriquinn på TikTok, begynder straks videoen ved at vise, hvordan man bedst påfører produktet.

”Du skal altid starte lige her i midten [af brynet], så du ikke bliver for hårdhændet og påfører noget gel nede i hjørnet,” forklarer hun.

Som med så mange makeup-produkter er mindre mere, når det kommer til øjenbryn. Et for mørkt og tykt bryn vil se hårdt og for påtaget ud.

Makeup-guruen fortsætter: “Derefter skal du blot lave meget lette, fjeragtige strøg. Når du når til enden, vil du også vippe enderne op - det giver dig et flot og naturligt voluminøst udseende på få sekunder.”

Hvad siger andre?

I kommentarsektionen på TikTok sagde en bruger ved navn @mck.102: “Jeg elsker denne bryn gel, jeg påfører den præcis, som du forklarede, og mine bryn har aldrig set så godt ud! Elsker det!”

Generelt for at holde øjnene opfriskede og vågne bør brynens hale (den del, der bliver smallere ud mod siden af dit ansigt) ende højere end begyndelsen af brynet (nær din næse). Brynets inderside bør være lodret over næsen, og brynens højdepunkt bør falde i tråd med den ydre del af øjets iris.