Gnid et stearinlys på oversiden af dine sko: Du vil ikke fortryde det

Mode med mere

30/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Et nyt - og ret genialt - trick vinder nu frem på internettet.

Et nyt trick til at beskytte dine sko mod snavs og regn vinder i øjeblikket frem blandt skofans.

Det eneste du skal bruge, til at udføre tricket, er en hårtørrer og et stearinlys. Tricket er effektivt uanset om dine sko er lavet af læder eller stof.

Idéen er, at voksen fra lyset lægger sig som et tyndt lag på overfladen af skoene, hvilket forbereder dem til næste trin i processen.

Efter at have påført voksen, skal du finde hårtørreren frem. Den skal du bruge til forsigtigt at varme voksen op. Varmen fra hårtørreren får voksen til at smelte og trænge ind i skoenes materiale, hvilket sikrer en jævn fordeling og en bedre beskyttelse.

Det er altid en god idé at teste dette trick på et sted, hvor man ikke lægger mærke til det. Derved undgår man at forårsage skade på sine sko.

Går det jævnt

Når voksen er blevet flydende og har dækket skoene jævnt, skal du bruge en klud til at tørre det overskydende voks af. Det sikrer, at voksen er fordelt korrekt og giver skoene en glat og flot finish.

Efter denne behandling vil voksen ikke længere være synlig, men dine sko vil have en ekstra beskyttelse mod både snavs og regn.

Dine sko få et frisk look, samtidig med at de er bedre rustet til at modstå dagligdagens udfordringer. Tricket er især nyttigt i regnfulde perioder, som vi må siges at være i lige nu.

Næste gang dine sko trænger til en opfriskning, kan du med fordel prøve dette enkle trick.

Herunder kan du se, hvordan det skal gøres.