Genialt trick går viralt: Sådan undgår du krøllet tøj på ferien

Mode med mere

23/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Er du træt af at have krøllet tøj på, når du er ferie? I så fald er dette trick lige noget for dig.

En kvinde har afsløret et særdeles smart trick, der kan sikre, at du ikke behøver at gå rundt med krøllet tøj på ferien. Det bedste af det hele er, at du ikke har brug for et strygejern - og at det ikke koster dig en krone.

Mange hoteller og ferieboliger tilbyder ikke længere strygejern til gæsterne, hvilket kan være et problem, hvis du har skjorter og kjoler med i kufferten.

Begge dele har en tendens til at blive meget krøllet efter at have tilbragt flere timer i en kuffert, hvorfor man næsten ikke kan gå med det.

Men heldigvis findes der en smart måde at løse dette på, så længe du har et simpelt køkkenredskab i nærheden. Det har en kvinde afsløret i en video på det sociale medie TikTok, hvor hun viser, at hendes kæreste har fundet en genial måde at stryge deres tøj på.

"POV: Du ankommer til din Airbnb og der er intet strygejern," har hun skrevet som tekst hen over videoen.

Hun viser derefter sin partner, som står med en gryde med kogende vand, som han bruger til at stryge en trøje. Man kan tydeligt se i videoen, at varmen er i stand til at få både krøller og folder ud af trøjen. Med andre ord, så ender den med at se ud, som om den lige er blevet strøget.

"Han strøg alt vores ferietøj sådan her," forklarede kvinden, som tilsyneladende var glad for, at hendes kæreste valgte at tage denne tjans.

Artiklen fortsætter under videoen.

Pak det korrekt

Videoen er blevet set millioner af gange på det sociale medie, ligesom den også har fået et væld af kommentarer. I kommentarsporet er der blandt andet mange, der har kaldt tricket for 'genialt'.

"Vent… Det er så smart," lød det fra en bruger, mens en anden blot skrev: "Det her er innovation."

"Hvorfor har jeg aldrig tænkt på det her? Det er genialt," kommenterede en tredje.

En rejseekspert har desuden afsløret, at der findes måder at pakke sit tøj på, så man bedre kan undgå krøller og folder. Hvis du ikke vil bruge for meget tid på at stryge eller dampe dit tøj på ferien, er det derfor en god idé at pakke det korrekt.

"Når du pakker til dit næste eventyr, så læg dine mere delikate genstande ned i renseriposer, inklusive dine bomulds- og hørstykker. Du skal folde hvert stykke tøj som sædvanligt og placere det i en separat pose, før du lægger det i din kuffert eller rejsetaske," sagde hun til  Travel + Leisure.

"Dette trick virker, fordi poserne vil glide mod hinanden, hvilket betyder, at dine t-shirts eller luftige hørbukser ikke vil sidde fast og uundgåeligt forårsage dybe folder og krøller under transport."