Få parfume til at holde "hele dagen" - eksperter afslører teknikken

Mode med mere

24/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Så kan du være sikker på at dufte godt, fra du går ud, til du kommer hjem!

Det kan være frustrerende at finde den perfekte duft først derefter at indse, at det ikke er en langtidsholdbar løsning.

Uanset om det er en frugtagtig duft eller en moskusagtig vanilje, kan visse parfumer forsvinde hurtigere end andre uden god grund.

Eau de parfum holder typisk længere end Eau de toilette på grund af den høje oliekoncentration, men selv da kan forskellige mærker præstere bedre end andre.

Mens nogle mennesker siger, at nøglen findes i den måde, den påføres på huden, afslører eksperter hos Parfumery, at det faktisk handler om, hvor flasken bliver opbevaret.

Temperaturen er afgørende

Parfumepecialisterne opfordrer derfor duftglade mennesker til at flytte deres aromatiske flasker til et koldt sted for at "dufte skønt hele dagen lang".

"Du bør være forsigtig med at beslutte, hvor du opbevarer dine parfumer, da mange faktorer kan få duften til at ændre sig udelukkende baseret på, om de sidder i direkte sollys, og hvor fugtigt området er. At stille din parfume i køleskabet er en fantastisk måde at holde dine parfumer på en kølig temperatur, og derfor bevare aromaen i duften," forklarer eksperterne til Express og tilføjer:

"Det fungerer også som en fantastisk måde at forbedre alle friske noter, der kan være i din parfume, såsom citron, mynte og bergamot."

Selvfølgelig er et udpeget kosmetikkøleskab ideel til dem med en stor samling af parfumer, men i de fleste tilfælde vil en plads i dørens hylder være nok.

Parfumespecialisterne bemærkede, at hvis det er et "skridt for langt" at sætte duftstofferne i køleskabet, bør folk stadig sørge for at opbevare flaskerne på et køligt og tørt sted, såsom en skuffe eller et skab i et køligere rum.

Dette er især vigtigt i de varme sommermåneder og vil hjælpe dufte til at forblive på deres bedste i årevis.

Når den skal på

Når tiden kommer til at påføre den afkølede parfume, er der et par ekstra trin, der kan tages for at maksimere duftens levetid.

Et tip foreslået af parfumeprøvespecialisterne var at bruge vaseline som "et fysisk hjælpemiddel".

"Prøv en lille mængde vaseline på din hud, før du påfører duften. Geléen vil låse duften fast og hjælpe den til at holde hele dagen, især hvis den påføres pulspunkter," forklarer eksperterne

Et andet trick er at bruge lag af bodylotion, der matcher parfumen, som ofte kan købes i gavesæt eller separat til en brøkdel af prisen på selve duften.

"Hvis du påfører parfumen om morgenen, hvorfor så ikke tage en håndcreme eller lotion, der er i den samme duft, i din taske til at bruge i løbet af dagen? Dette vil spare dig penge, da du ikke behøver at beholde den. -påføring af parfumen, så du sparer produktet," slutter eksperterne.