Bring orden ind i et kaotisk klædeskab - sådan rydder du op som en professionel

Mode med mere

04/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Vi kender alle til at tøjskabet eksploderer, uden at vi har noget at tage på.

Vi har alle oplevet det - åbner skabet hver morgen for at vælge et outfit til dagen, og dit hjerte synker. Dit tøj er i ét rod, og der er intet håb om at finde det stykke tøj, du leder efter.

Det skriver TomsGuide.

Men der er håb. Vi har samlet nogle gode tips til at rydde op i dit skab, så du aldrig behøver at bekymre dig om at finde et outfit, der matcher, blandt en mængde tøj, du ikke længere har på. Og for at undgå at rydde op, har vi delt det op i enkle trin, der skal følges med råd om, at du ikke behøver at gøre det på én gang.

Så inden du går i gang, hvis du har begrænset tid til at udføre opgaven, skal du angive, hvad du vil opnå på den tid, du har. Ved at lave en plan vil du føle dig tilfreds med det, du har opnået, snarere end skuffet over ikke at få gjort nok.

1. Tag alt ud

Hvis tiden tillader det, er den nemmeste måde at komme i gang på at fjerne alt fra din garderobe. Udover at se tydeligere, hvad du har, og hvad du har glemt, du har, kan du give dit skab en grundig rengøring. Du kan blive overrasket over, hvor meget støv og fnug der samler sig.

Få støvsugeren ud og rengør alle overflader i dit skab, inklusive hjørnerne i eventuelle skuffer. På denne måde ved du, at alt, hvad du lægger tilbage i dit skab, vil være smukt friskt.

2. Sorter ud

Nu hvor alt er ude af dit skab, kan du sortere det i sektioner til bukser, nederdele, kjoler, toppe, sweatshirts, nattøj og undertøj. Når de er færdige, skal du sortere dem i hverdags-, lejligheds- og sæsonbrug. Og hvis du kan holde det ud, så grupper dem i farver.

Nu er alt grupperet i sektioner, det virkelige sjov starter.

3. Den hensynsløse kunst at rydde op

Hvis du er en naturlig hamstrer, er ordet "declutter" muligvis ikke i din ordbog. Og hvis du, ligesom jeg, tidligere har fjernet genstande fra dit skab for kun at sætte dem tilbage igen, før de har haft chancen for at blive lagt i en donationspose, kan du føle dig overvældet, før du overhovedet er begyndt.

Dave Sayce, ejer og administrerende direktør hos ”Compare My Move”, giver sit råd: "Du skal være hensynsløs. Hvis noget ikke passer, eller du ikke tror, ​​du vil have det på, så slip det. Hvis du er usikker, så stil dig selv et par spørgsmål. Har jeg brugt den inden for de seneste tre måneder? Er det sentimentalt? Vil det blive nyttigt i fremtiden?”

Hvis du svarer 'ja' til noget af ovenstående, råder Dave til at beholde det.

Så kan du ordne resten. Start med de ting, der ikke passer, og vær realistisk med hensyn til, om de nogensinde vil være komfortable igen. Dernæst skal du gennemarbejde, hvad du ikke har båret i de sidste par måneder, da det er usandsynligt, at du vil bruge dem igen! Hvad med det tøj, som du aldrig har været sikker på? De er måske ikke helt din farve eller så flatterende, som du gerne vil have. Og en let ryddelig booster er at smide de sko ud, der altid efterlader dig med vabler.

Når du har besluttet, hvad du skal kassere, kan du lægge dem i bunker for at sælge, give til velgørenhed eller genbruge.