4 gode råd til hårvask, som mindsker hår i afløbet

Mode med mere

09/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mathias Hildebrand Torp

Det kan være træls med et afløb fyldt med hår efter et dejligt varmt bad.

At se hårklumper, der sidder i bruseafløbet, kan være alarmerende - en ting er, at man kan se frem til en ulækker rengøring af afløbet, men det kan også virke chokerende at se et utal af hårstrå blive efterladt i bunden af bruseren, når man forsøger at holde sit hår sundt.

Men før du går i panik, bør du være opmærksom på, at du måske ikke har noget at bekymre sig om. Sandheden er, at en vis mængde hårtab i bruseren er helt normalt.

For dem, der er bekymrede over mængden af ​​hår, de mister, har hårplejeeksperter hos Pantene delt med Express, hvordan man "reducerer" mængden ved at vaske "effektivt".

Undgå at børste hår under bruseren

Hår er i sin "svageste og mest skrøbelige" tilstand, når det er vådt. Så for dem, der foretrækker at børste håret lige før de påfører deres shampoo, advarerede eksperterne: "det kan skade dit hår alvorligt."

De hævder, at dette er "en af ​​de vigtigste årsager til hårtab" under hårvask. Ud over det kan det også føre til et andet skræmmende problem - brud.

Brug ikke varmt vand til hårvask

At tilbringe tid i et varmt brusebad kan føles fantastisk, men det kan have "skadelige virkninger" på håret.

Det varme vand vasker hovedbundsolien af ​​hovedet og åbner porerne, hvilket gør håret "svagt og forårsager hårtab."

Så den "bedste måde" er at bruge lunkent vand og derefter vaske det af med koldt vand.

Aldrig drop balsamen

Nogle vil måske mene, at det ikke altid er nødvendigt at bruge balsam. Det er dog stik modsat.

Eksperterne advarede: "Uden balsam bliver dit hår sammenfiltret, tørt og tilbøjeligt til at falde af."

"For at få styr på det har du brug for en god balsam, som kan gøre dit hår stærkere, reducere brud og vigtigst af alt, reducere hårtab under hårvask."

Brug produkter inden hårvask

Oftest vil folk tænke på kun at bruge balsam efter at have vasket håret, men det kan være en fordel at bruge en balsam før shampoo.

Eksperterne sagde: "Det er tilrådeligt at bruge en pre-shampoo deep conditioner, før du går videre med shampoo, for at hjælpe dig med let at løsne dit hår og give det mere beskyttelse."